Ukrainos klube kartojasi didžiausias šio sezono „Žalgirio“ košmaras

  • Teksto dydis:

Europos taurės turnyre reguliariojo sezono nugalėtojo vardą iškovojęs Slabožianskės „Prometey“ susidūrė su labai rimtomis problemomis. Žaidžiant finalo ketverto rungtynes jungtinėje Latvijos-Estijos krepšinio lygoje klubą ėmė retinti sunkios traumos. Paskutinioji iš jų - ypač skaudi.

Vakar dienos susitikime Taline su Tartu „Ulikool“ ekipa traumą patyrė komandos kapitonas Denis Lukashov. Pirminiai komandos gydytojo įvertinti simptomai leido įtarti, jog krepšininkui plyšo Achilo sausgyslė.

„Krepšinio pasaulyje sukuosi jau daugiau nei dvidešimt metų, todėl tikrai žinau, kad šiuo atveju labai svarbu reaguoti kaip įmanoma greičiau ir gauti kvalifikuočiausią įmanomą pagalbą. Net ir būnant Taline supratau, kad turiu bandyti prisibelsti į „Gijos Klinikas“, net ir tokiu nepatogiu laiku, todėl pirmas mano skambutis buvo Vyteniui Trumpickui.“ – teigė komandos atstovas Aurimas Mileišis.

Susisiekus su ,,Gijos Klinikų" Ambulatorinės reabilitacijos centro vadovu Vyteniu Trumpicku, puikiai žinomu sporto medicinos pasaulyje, viskas pradėjo vystytis pašėlusiu greičiu. Taline tuo metu buvusiai komandos administraciniai teko greitai mobilizuotis ir kuo greičiau skubėti į Kauną. Kelyje klubo atstovas su žaidėju išbuvo daugiau nei 10 valandų, bet esant sudėtingai situacijai – atstumas ne riba.

Mums labai pasisekė, kad ,,Gijos Klinikų'' komanda taip operatyviai pagelbėjo.

Kol krepšininkas lenktyniavo su laiku vykdamas iš Talino, „Gijos Klinikų“ specialistai sutikę trumpam atidėti šventinio savaitgalio planus ir padėti bėdos ištiktam Slabožianskės „Prometey“ klubui, skubiai atvyko į darbą.

Šiandien ryte, atlikus papildomus tyrimus ir pasitvirtinus pirminei diagnozei, ortopedas traumatologas Gintautas Pocius atliko krepšininkui sudėtingą čiurnos operaciją, kurios metu atlikta kulnakaulio kraštinės osteotomija ir specialiais titaniniais inkaruotais siūlais refiksuota nutrūkusi Achilo sausgyslė.

Pasak G.Pociaus, tokias traumas būtina kuo greičiau operuoti, kad reabilitacija būtų greitesnė ir sėkmingesnė. Uždelsus ilgiau užtrunka ir gijimo bei atsistatymo procesai.

,,Mums labai pasisekė, kad ,,Gijos Klinikų'' komanda taip operatyviai pagelbėjo. Šiais specialistais pasitikiu visu šimtu procentų, todėl neabejoju, kad Denis atsidūrė tinkamiausiose rankose. Esame labai dėkingi specialistams, kad net šventiniu laikotarpiu sutiko padėti. Džiaugiuosi ir mūsų komanda, kuri sudėtingoje situacijoje susitelkė ir rado geriausią sprendimą padėti mūsų kapitonui. Denis šį sezoną mums labai svarbus. Jo lyderystė tiek ant parketo tiek rūbinėje priduoda daug stabilumo. Tikiu, kad po šios traumos jis grįš dar stipresnis.“ – dėkojo A.Mileišis.

Krepšininką operavusio specialisto teigimu, operacija pavyko, pacientas jaučiasi gerai, tačiau reabilitacija priklausys nuo daugelio dedamųjų: anatominių paciento čiurnos ir Achilo sausgyslės ypatumų, sąnarių mobilumo, raumenų polinkio atsistatyti bei kitų aplinkybių.

Reabilitacijos programą planuojama pradėti maždaug po 7 savaičių, pilnai sugijus operuotai vietai. Kol pradės reabilitaciją, krepšininkas nešios individualiai pagamintą įtvarą, kuris saugos operuotą vietą, kad Achilo sausgyslė galėtų sklandžiai sugyti.

Vilniaus „Ryto“ bei Prienų „Skycop“ ekipose anksčiau rungtyniavęs Denis Lukashov šių metų Europos taurės turnyre demonstravo 4,3 taškų vidurkį bei vidutiniškai atlikdavo 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Europos taurėje pirmą vietą A grupėje užėmusios ir net 11 rungtynių iš eilės nepramaimėjusios ekipos laukia nelengvas periodas, nes atkrintamosiose rungtynėse „Veolia Towers Hamburg“ iš Vokietijos teks vertis keturių pagrindinės sudėties žaidėjų. Rungtynes su komanda iš Hamburgo Ukrainiečiai žais jau Balandžio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kiek pamenu tai kapitono pavarde Lukašov, tai kokiem galam ta pavarde reikia iškraipyt Lu-kas-hov. Mes gi turim Š Č Ž ,ar čia iš mandrumo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių