Užsikūręs „Rytas“ nepaliko vilčių „Neptūno“ vyrams

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ (2-0) užsikūrė antrajame kėlinyje ir galiausiai pasiekė triuškinamą pergalę „Betsafe-LKL“. Namuose Giedriaus Žibėno auklėtiniai 93:67 (18:17, 22:10, 26:13, 27:27) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (0-2).

Rungtynės prasidėjo gana lygiai. Mindaugas Girdžiūnas, kuris dar praeitą sezoną žaidė sostinėje, savo taiklia ranka padėjo išlaikyti nedidelį deficitą – 13:14. „Neptūnas“ trumpam buvo net išsiveržęs į priekį, bet paskutinės sekundės metimu vilniečius į priekį grąžino Margiris Normantas – 18:17.

Žygimantas Janavičius ir Mindaugas Girdžiūnas neleido „Neptūnui“ stipriai atsilikti (21:24), tiesa, „Rytas“ atsakė tritaškių lietumi – juos smeigė Elvaras Fridrikssonas, Tomas Lekūnas ir Gytis Radzevičius – 33:23. Galiausiai deficitas po dviejų ketvirčių siekė 13 taškų ir situacija prastėjo – 27:40.

Po didžiosios pertraukos „Neptūno“ situacija negerėjo – „Rytas“ laikė kontrolę savo rankose – 44:27. Skirtumas tapo triuškinamas (66:40) ir nuo trečiojo kėlinio pabaigos nugalėtojas klausimų nebekėlė. Aistrų ir kietos kovos netrūko, bet vilniečių pergalė buvo užtikrinta.

„Neptūnui“ šįkart jau padėjo Deividas Gailius, tiesa, jis nepelnė nė taško per 17 minučių.

Susitikimo pabaigoje ant parketo pasirodė „Neptūnui“ atstovaujantis Gediminas Leščiauskas – jam tai debiutas „Betsafe-LKL“. Per 2 minutes jis niekuo nepasižymėjo, išskyrus pražangą.

„Rytas“: Margiris Normantas 16, Marcusas Fosteris 12, Gytis Radzevičius 11, Elvaras Fridrikssonas (6 rez. perd.) ir Tomas Lekūnas – po 10, Adas Šimonis 9, Martynas Echodas 7 (11 atk. kam.).

„Neptūnas“: Austinas Wiley 12 (8 atk. kam.), Žygimantas Janavičius ir Nojus Mineikis (3/4 trit.) – po 11, Mindaugas Girdžiūnas ir Rokas Gustys – po 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Ir afrikoje yra Neptūno,Žalgirio klubai?

V

V portretas
Na pagaliau Neptunas atrodo savo zaidimu grizta i jam paskutiniais metais iprasta vieta, nei zaidimo nei normaliu zaideju, jau vien Melmanis bei Waitas nupirkti uz paskutinius komandos pinigus pasirodo zino net kurioj pusej priesininku krepšys..."šaunuolis" sporto direktorius, tik duokit dar pinigu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių