Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausias Lietuvos sportininkas pademonstravo taiklią ranką

2015-08-19 14:15

102 metų gimtadienį minintis Jonas Murauskas vakar Kauno sporto muziejuje su vaikais mėtė kamuolį į krepšį.

Jonas Murauskas Jonas Murauskas

102 metų gimtadienį minintis Jonas Murauskas vakar Kauno sporto muziejuje su vaikais mėtė kamuolį į krepšį.

Gimtadienio proga J.Murauską sveikinęs Kauno sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas sportininkui įteikė pirmą aukso medalį, tokį apdovanojimą pastarąjį kartą senolis buvo gavęs 1948 m. "Už ištvermę ir taiklią ranką", – sveikino muziejaus direktorius.

Rugpjūčio 11 d. gimusį J.Murauską taip pat pagerbė Kūno kultūros ir sporto departamento, Tarptautinio olimpinio komiteto (LTOK), Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus atstovai. "Jūsų pergalė yra ypatingą, nes esate gyva reklama mūsų visam sporto judėjimui", – sakė LTOK vykdomojo komiteto narys Albinas Grabnickas.

Senolis nepabūgo baudų mėtimo varžybose susigrumti su jaunaisiais krepšininkais. Laimėti nepavyko, bet J.Murauskas parodė, kad vis dar turi gana taiklią ranką – iš dešimties metimų sugebėjo pataikyti tris.

Jis teigė, kad vakarykštis pagerbimas buvo vienas iš labiausiai jaudinančių įvykių jo gyvenime. "Jokiose rungtynėse, kuriose yra tekę dalyvauti, niekada nesijaudinau taip kaip šiandien", – sakė senolis.

J.Murauskas yra tapęs Lietuvos ir Sovietų Lietuvos ledo ritulio čempionu. Daugelį metų atstovavo "Spindulio" krepšinio komandai.  Vėliau J.Murauskas pradėjo spaustuvininko veiklą – jam aktyviai talkinant buvo išleistas vieno žymiausių Lietuvos plaukikų ir grafikų Stasio Krasausko albumas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų