„Žalgirio“ darbu besižavintis K. Maksvytis: apie asmenines ambicijas ir pastabas I. Brazdeikiui

Kauno „Žalgiris“ namuose toliau išlieka nenugalimas. Šįkart po kojomis krito Milano „Emporio Armani“ (71:62) ir kauniečiai tapo viena karščiausių Eurolygos komandų. Trijų pergalių seriją taip pat turi tik Madrido „Real“. Po mačo Kazys Maksvytis įvardijo pagrindines triumfo priežastis.

„Sveikinimai visiems „Žalgirio“ fanams. Manau, kad rungtynes laimėjome gera gynyba, jas kontroliavome gera gynyba. Kaip ir minėjau prieš rungtynes, tikėjomės fiziškų rungtynių. Taip ir nutiko. Buvome pakankamai kantrūs, kad uždarytume rungtynes. Sveikinu fanus ir žaidėjus“, – kalbėjo treneris.

– Kaip jaučiatės po penktosios pergalės Eurolygoje?

– Labai gerai. Laimėjome prieš stiprią komandą, šiuo metu kažkiek buksuojančią, kuri turi netekčių. Na, bet kiekvienas žiūri savo reikalų. Jaučiuosi tikrai gerai.

– Kodėl nepavyko anksčiau laiko uždaryti rungtynių?

– Visas rungtynes ganėtinai neblogai gynėmės. Kažkur galėjome padaryti kelias pražangas iki bonuso. Trūko šiek tiek susikalbėjimo. Manau, kad puolimas galėjo būti žymiai geresnis. Jeigu atvirai, tas puolimas nėra lengvas prieš Milano komandą. Tai – labai fiziška ekipa ir visas rungtynes žaidė su dideliu penketu, daug keitėsi. Kartais per ilgai ieškojome taikinių, per lėtai ieškojome. Tas puolimas buvo toks statiškas. Pergalė yra pergalė ir mes ją imame.

– Kokia Kevarriuso Hayeso situacija?

– 100 proc. nesidžiaugiau šiandienos pergale, nes Kevarriusas užgriuvo ant tos pačios čiurnos, kurią mes gydėmės visą savaitę ir kurią jis buvo kažkiek išgydęs. Čiurna ištinusi, nežinau, kuriam laikui iškris. Per LKL jį pataupysime. Tikiuosi, kad grįš. Reikės klausti gydytojų.

– Ką galite pasakyti apie Keenano Evanso lyderystę?

– Jis pateisina lūkesčius. Kas susiję su pergale, aš labai džiaugiuosi jo sezono suminėmis minutėmis. Keenanas šiandien žaidė šiek tiek per daug, bet tai darė gerai ir kartais šalia jo norisi turėti daugiau kūrėjų, kadangi didelis krūvis ant jo. Aš juo esu labai patenkintas. Tiek treniruotėse, tiek rungtynėse jis yra komandos lyderis. Tylus komandos lyderis, kuris tai parodo savo žaidimu.

– Nazas Mitrou-Longas per paskutines 12 minučių surinko 19 taškų. Kiek jis netikėtai iššovė?

– Jis yra geras žaidėjas. Nerungtyniavo sezono pradžioje. Dažnai žaidžia įžaidėjo pozicijoje, bet yra vadinamasis taškų rinkėjas. Turėjome su juo problemų. Jis įmetė ir sunkių tritaškių, bet jis tai gali padaryti. Rungtynių pabaigoje stengėmės mažiau keistis prieš jį, daugiau dvigubinti gynybą, nes vienas prieš vieną jis žaidė labai gerai.

– Kiek esate patenkintas tokiu Lauryno Biručio pasirodymu?

– Yra žaidėjų, kurie nepakilo nuo suolo. Tas pats Karolis Lukošiūnas, norėtųsi duoti jam daugiau šansų. Džiaugiuosi už visus, už Lauryną tuo labiau. Jis nėra mūsų skylė gynyboje ir puolime gali prisirinkti taškų. Džiaugiuosi už jį.

Kiek jus patį stebina toks startas Eurolygoje ir kas lemia, jog žygiuojate taip aukštai?

– Projektavome šio sezono sudėtį ir pavyko surinkti kovingus, fiziškus žaidėjus. Nemažai statėme ant gynybos ir kol kas tai veikia. Kartais reikia gudriau ir protingiau įžaisti kamuolį. Puolime gaunasi toks lengvas chaosas. Kol kas gera gynyba mums padeda laimėti. Jeigu mes ją išlaikysime, būsime tokie patys fiziški... Visų pirma, kovosime su tokia didele energija. Aš net nesitikėjau, kad bus tokios geros treniruotės, tokia gera kova rungtynėse. Kartais atrodo, kad idealiai. Šią savaitę mėgavausi, kaip žaidėjai kovoja, kartais nesaugo savęs, kartais reikia juos taupyti. Tiek nesitikėjome, bet tikėjomės kietos, fiziškos, jaunos komandos. Lengva nebus, bet mes eisime toliau ir tikiuosi tokį kovingą komandos veidą matyti visą sezoną.

– Kai užstrigote, Arnas Butkevičius ketvirtajame kėlinyje patraukė komandą. Ar galite pakalbėti apie jo faktorių?

– Čia yra Arnas. Mes daugiau jį norėjome laikyti ant Pangoso. Ilgos rankos, gerai skaito žaidimą, geras fizinis pasirengimas. Net ir tuo metu metėme jį į aikštelę, išėjo šviežias. Galima sakyti, kad Arnas su savo gera energija suteikė mums pasitikėjimo, kas mus vėl išvedė į priekį.

– Kalbant apie Igną Brazdeikį, buvo kamuolio nusimetimo problemų. Kiek jis progresuoja priimant sprendimus?

– Iggy yra 23 metai. Jis niekad nežaidė Europoje. Čia yra kitoks krepšinis ir manau, jog toks visas sezonas bus. To tikėjomės. Svarbu iš jo yra aistra, kad jis neprarastų agresyvumo, savo fiziškumo, ką jis turi. Kalbant apie jo nusimetimus, per tai reikia pereiti. Viena situacija nebuvo ta, kurioje jam reikėjo užbaigti ataką. Reikėjo pasiaiškinti, kad paprasčiausiai reikia palaikyti kamuolį, mes turime persvarą. Manau, kad jis mokysis ir progresuos. Iggy gerai treniruojasi, gerai dirba, ateina padirbėti papildomai. Aš juo tikiu, jog turės gerą sezoną.

– Galima sakyti, kad būtent Brazdeikiui jūsų patarimų daugiausiai tenka rungtynių metu?

– Jis yra iš Amerikos ir jaunas. Nesvarbu, kad lietuvis, bet užaugęs kitoje mokykloje. Taip, jam yra daugiau dėmesio, bet jeigu teikiame dėmesio, tikime juo. Visa komanda jauna. Tas pats Mantas Kalnietis susitraumavo. Jeigu pažiūrėtumėte mūsų komandos vidurkį, būtume pirmi Eurolygoje pagal jaunumą.

– Sergio Scariolo, Šarūnas Jasikevičius, dabar Ettore Messina. Įveikti trys pripažinti Europos treneriai. Kiek pačiam malonu skinti pergales prieš tokius strategus?

– Turiu ir asmeninių ambicijų. Prieš tai teko dirbti mažesnėse komandose, turiu ambicijų tiek nuo vasaros. Priimu tą Eurolygos iššūkį ir einu kovoti dėl kiekvienos pergalės. Džiaugiuosi, kokią komandą šiemet surinkome ir ta komanda yra tokia, kuri gali padėti siekti pergalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kns

Kns portretas
Gal tam Brazdeikiui smegeninė nedirba greitai ir žaidime nesugeba įvertinti situacijos ir ką jis turi daryt?nes jaunas jau turėjo perimti žaidimo taktikas ar nebus apsipirkes Žalgiris?

Jotautas linksmai

Jotautas linksmai portretas
Jei būtų ne 40 min., o 48 o tai būtų krepšinis! Visada per 100 taškų. Gynyba visai nesvarbu - svarbiausia laimėti. O ta lietuviškiausia komanda tai pralošia 83:84, tai išlošia 68:65... Kad ir Virtus - nugalėjo Armani 64:59. Argi čia krepšinis? Tiesiog regbio ar rankinio rezultatas. Arba - daugiausiai per rungtynes lyderis įmeta 15 taškų. Štai užjūryje du legionieriai sukrapštė po 50 ! Buvo į Prienus atvažiavę tokie broliai Ballai. tai jų tėvelis, jei būtų vadovavęs komandai, 200 taškų rungtynėse - norma.

70 tasku per rungtynes yra

70 tasku per rungtynes yra portretas
ne krepsinis ir tik pasisekes laimikis. Be 90 tasku toli neisi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių