Pereiti į pagrindinį turinį

„Zenit“ direktorius: norime žaisti, bet turint šešis žaidėjus tai yra neįmanoma

2020-10-12 12:01
basketnews.lt

Sankt Peterburgo „Zenit“ klube įsisukus koronavirusui, komanda savo gretose turi viso labo šešis sveikus krepšininkus, o sunkią susiklosčiusią situaciją pakomentavo direktorius Aleksandras Čerkovnis.

Scanpix nuotr.

„Norime žaisti, bet turint šešis žaidėjus tai yra neįmanoma. Žinoma, galėtume surinkti aštuonis žaidėjus pasikviesdami jaunimą, tačiau manau, kad mes neturime tam teisės. Visų pirma, mes kiekvieną dieną sulaukiame naujai užsikrėtusio komandos nario ir nėra jokių garantijų, kad nesusirgs jie (jaunieji žaidėjai). Tai reiškia, kad net ir pakvietus jauną žaidėją, mes jį tuoj pat galime prarasti. Visų antra, jeigu Ispanijoje bus užfiksuotas naujas koronaviruso atvejis, mes žaidėją ar kitą personalo narį ten ir turėsime palikti dviem savaitėms“, – situaciją komentavo „Zenit“ vadovas.

Iš viso COVID-19 infekcija, įskaitant lietuvį Artūrą Gudaitį, serga net 13 žmonių: aštuoni žaidėjai, keturi treneriai ir masažistas. Visa komanda užsidarė karantinui ir yra prižiūrima medikų, o treniruočių procesas – sustabdytas.

Be A. Gudaičio iš krepšininkų taip pat apsikrėtė Vladislavas Truškinas, Antonas Puškovas, Austinas Hollinsas, Mateušas Ponitka, Igoris Volchinas, Billy Baronas ir Kevinas Pangosas. Trenerių štabe virusas išplito tarp vyr. trenerio Xavi Pascualio bei asistentų Inigo Zorzano, Sergejaus Vozniuko ir Jaroslavo Jalovčiko bei masažisto Andrejaus Kozlovo.

Koronaviruso atvejai komandose Eurolygoje nebus laikomi priežastimi, kodėl dvikova neturėtų įvykti. Jeigu tarp komandos žaidėjų, trenerių ar personalo narių būtų aptiktas vienas ar daugiau COVID-19 atvejų, tuomet šie asmenys turėtų saviizoliuotis, tačiau likusiai ekipai teks dalyvauti rungtynėse pagal Eurolygos sudarytą tvarkaraštį.

Klubas turėtų registruoti bent aštuonis žaidėjus, jog susitikimas galėtų įvykti. Jei tokio skaičiaus surinkti nepavyktų, tuomet komandai būtų įrašomas techninis pralaimėjimas 0:20. Būtent toks likimas ir gresia Sankt Peterburgo ekipai.

A. Čerkovnis taip pat pridėjo, kad kreipėsi į Eurolygą dėl galimų rungtynių nukėlimo. Šią savaitę „Zenit“ turi žaisti su Vitorijos „Baskonia“ (antradienį) ir „Valencia“ (ketvirtadienį) komandomis.

„Informavome Eurolygą apie savo situaciją iš karto po to, kai tik sužinojome testų rezultatus. Laukiame sprendimo, o taisyklės galioja visiems“, – pridėjo A. Čerkovnis.

Susidariusi situacija papiktino „Zenit“ gynėją ir buvusį žalgirietį K. C. Riversą.

„Tai nėra teisinga. Esame baudžiami už tai, nes žaidėjai pasigavo virusą. Galbūt teks ruošti jaunuosius žaidėjus, kad esant reikalui jie galėtų žaisti“, – tviteryje rašė K. C. Riversas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų