Pereiti į pagrindinį turinį

Stilistą nustebino išsipuošusios pardavėjos ir blakstienas besidažantys vyrai

2014-08-18 14:55

Prancūzijos sostinėje kelias dienas praleidęs plaukų stilistas Eividas Mackevičius nustebo, kad daug juodaodžių nešioja perukus, vyrai dažosi blakstienas, prabangių parduotuvių darbuotojų šukuosenos atrodo įspūdingiau nei mūsų "grietinėlės".

Eivido Mackevičiaus asmeninio albumo nuotr.

Prancūzijos sostinėje kelias dienas praleidęs plaukų stilistas Eividas Mackevičius nustebo, kad daug juodaodžių nešioja perukus, vyrai dažosi blakstienas, prabangių parduotuvių darbuotojų šukuosenos atrodo įspūdingiau nei mūsų "grietinėlės".

Tarsi "Voque" redaktorė

"Skirtinguose rajonuose – labai skirtingos šukuosenos, – pastebėjo kaunietis, tarp kurio klienčių ne viena žinoma Lietuvos ponia bei panelė. – Centre, žinoma, įvairovė, nes daug turistų."

Prie pačių prabangiausių vardinių parduotuvių E.Mackevičius išvydo kitokį vaizdą. Paryžietės, išlipančios iš šimtus tūkstančių eurų kainuojančių automobilių, kuriuos vairuoja asmeniniai vairuotojai, smarkiai išsiskyrė.

Dauguma jų kerpasi griežtu bob, bob-kare stiliumi. Šukuosenos tvarkingos, plaukai dažniausiai pilki, šviesūs, nedėmėti, netaškuoti.

"Apsikirpusios bob stiliumi, jos atrodė kaip garsioji "Voque" redaktorė Anna Wintour. Šukuosenos, apranga, aksesuarai – itin madingo, vėl atgimusio vintažo stiliaus. Suderintos net ir mažiausios smulkmenos, – neslėpė susižavėjimo profesionalas. – Beje, pribloškė "Cartier", "Chanel", "Louis Vuitton" ir kitų prabangių parduotuvių pardavėjos, atrodančios tarsi iš žurnalų viršelių bei pranokstančios daugumą mūsų "grietinėlės."

Vyrai gražinasi labiau?

Paryžiuje nustebino ir juodaodės – beveik visos, bent 90 proc., nešioja perukus.

Jos nori būti panašios į baltaodes – nori tiesių ar bent banguotų plaukų. Tad slepia afroamerikietiškus smarkiai besigarbanojančius plaukus, kurie išsipučia tarsi turbanas.

"Juodaodėms tiesinti plaukus brazilišku stiliumi itin brangu, nes tai reikėtų daryti dažnai, todėl jos investuoja į brangius perukus, – pažvelgdavęs į plaukų  viršugalvį arba kaktą pastebėdavo stilistas. – Kakta paskusta, matyti ataugę garbanoti plaukai ir peruko linija."

Prancūzijos sostinėje E.Mackevičių nustebino ir vyrai: jie turbūt labiau prisižiūri nei moterys.

Paryžiečiai dažniausiai apsikirpę dabar madingu stiliumi: šonai paskusti, viršugalvyje plaukų palikta daugiau.

"Tačiau visi susišukavę labai skirtingai – ir džinsuoti, ir kostiumuoti. Ne kaip pas mus – vienodai ir tarsi iš koncentracijos stovyklos, – juokavo E.Mackevičius. – Ten vyrai ne tik dažosi plaukus, bet ir blakstienas, pasiryškina akis. Pabandyk tai padaryti mūsų vyrui?!"

Prakalbus apie jaunimą, kaunietis gyrė lietuvius: jie niekuo  nenusileidžia paryžiečiams. Ten nebent daugiau pankų kultūros atstovų.

Jaunos lietuvaitės stilistui atrodė žaviau nei dauguma jaunų paryžiečių: "Mus lenkia jų vyrai ir brandaus amžiaus moterys, kurių plaukai blizga, atrodo tarsi išėjus iš salono. Dažnai mačiau besišukuojančias moteris ir metro."

Paryžiuje itin populiarus plaukų stilistų darbas: ne vienas jų dirba jau nuo 6 val. ryto.

Ne vieną saloną aplankęs E.Mackevičius pastebėjo, kad atgimsta vintažo stilius: daug bohemiškų šukuosenų, papuoštų įvairiomis segėmis ir kitais aksesuarais.

Labai daugelio moterų plaukų spalva – šviesi, pilka, mažai ryškių tamsiaplaukių, dar mažiau – įvairiaspalvių.

Kai plaukai moja gatvei

Kokios šios vasaros, šių metų šukuosenų tendencijos? Vis dar madinga ryškiai, raudonai ugninė spalva. Tiesa, vasarą, dažnai maudantis, kaitinant saulei, šią spalvą nelengva išlaikyti. Taip pat madinga platinos spalva.

Stilistas neabejoja, kad rudenį vėl dažniau pamatysime taip laukus nusidažiusių moterų.

Madinga – tiesūs, lengvai banguoti plaukai arba bohemiškos šukuosenos. Bet ar madinga – tai stilinga ir tinka? Ne.

"Nereikia aklai vaikytis mados, – perspėjo E.Mackevičius. – Įtakos turi ir jūsų veido forma bei kiti niuansai. Jei plaukai garbanoti iš prigimties, ar verta juos tiesinti kiekvieną dieną arba nešioti perukus kaip Paryžiaus juodaodės? Geriau madingas, bohemiškas aksesuaras – įdomi segė."

Brandesnio amžiaus moterims Eividas ilgus plaukus patarė nusikirpti iki pečių. Jei moteris stambaus sudėjimo, rausvos odos, ilgais plaukais atrodys juokingai: "Dar labiau išryškės putlūs skruostai. Tuomet geriausiai kirptis kare stiliumi. Jei netinka dabar madingos tendencijos, geriausiai rinkitės klasiką – neprašausite."

Aklai nesivaikyti mados reikia ir vyrams, nes dabar madinga taip pat  vintažo stilius, ilgesni plaukai.

"O jei vyras praplikęs kaip vienuolis, geriau plaukus nusiskusti visiškai plikai, – pastebėjo E.Mackevičius. – Dabar dauguma plinkančių vyrų plaukus susišukuoja į priekį, o papūtus vėjui prie šviesoforo plaukai moja visai gatvei ir juokina aplinkinius."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų