Pereiti į pagrindinį turinį

Kūno kvapui įtaką daro kai kurie maisto produktai ir tabakas

2013-08-29 09:55
parengė Karolina Marcinkevičiūtė
Shutterstock nuotr.

Mokslininkai atskleidė, kad maisto produktai ir cigaretės daro įtaką kūno kvapui. Tokie produktai kaip česnakas, svogūnas, karis ir kiti aštrūs prieskoniai kelia sieros koncentraciją organizme, o tai pasišalina per prakaito liaukas ir kvėpuojant, skelbia timesofindia.indiatimes.com.

Daugiau prakaituoti mus verčia tamsi mėsa. Organizmas sunaudoja daug energijos tam, kad tokią mėsą suvirškintų, o tai tampa nevalingo prakaitavimo priežastimi. Tiesa, 10 proc. viso suvartojamo alkoholio, šokolado, sodos, arbatos ir kavos mūsų organizmai taip pat nesugeba „sudoroti“, todėl tai tik dar labiau sustiprina nemalonų kūno kvapą.

Dar vienas nemalonų kvapą kūnui suteikiantis produktas – tai tabakas. Rūkančiųjų kūnas neretai įgauna specifinį ir paprastai labai nemalonų kvapą, kurį išprovokuoja tabako medžiagos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų