Pereiti į pagrindinį turinį

Ar įmanomi rimti santykiai po vienos nakties nuotykio?

2012-11-21 22:00
Ar įmanomi rimti santykiai po vienos nakties nuotykio?
Ar įmanomi rimti santykiai po vienos nakties nuotykio? / Shutterstock nuotr.

Visuomenėje priimta manyti, jog vienos nakties nuotykiai gali sugadinti reputaciją, tačiau, tyrimų duomenimis, seksas pirmo pasimatymo metu gali tapti rimtų santykių pradžia, skelbia dailymail.co.uk . Ajovos universiteto (JAV) lytinės elgsenos ekspertai išanalizavo apklausą, atliktą 1990 metais. Apklausoje dalyvavo 642 žmonės.

Pokalbio su tiriamaisiais metu paaiškėjo, kad 56 proc. jų su savo partneriais neužsiimdavo lytiniais santykiais pačioje romantinių santykių pradžioje, o kartu lovoje atsidurdavo tik įsitikinę savo išrinktojo rimtais ketinimais.

Emocinio ir fizinio pasitenkinimo santykiais skalėje nuo 1 iki 5 balų parodė, kad neskubėjusieji užsiimti seksu savo santykius vertino 4,2 balais, o tie, kurių pažintis prasidėjo nuo lovos, santykius vertino 3,8 balais. Kuo anksčiau buvo pradedami intymūs santykiai su partneriu, tuo mažiau laiminga buvo pora.

Gali būti, jog to priežastis yra ne seksas, o tai, kad žmonės, nesusimąstydami pradedantys lytinius santykius, yra mažiau linkę į ilgalaikius kokybiškus santykius. Be abejo, esama išimčių, o lytiniai partneriai tampa geriausiais sutuoktiniais, tačiau tai nutinka ganėtinai retai, tvirtina mokslininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų