Pereiti į pagrindinį turinį

Britanijoje spermos ir kiaušinėlių donorams gali būti mokama iki 3200 litų

2010-08-24 15:53
Britanijoje spermos ir kiaušinėlių donorams gali būti mokama iki 3200 litų
Britanijoje spermos ir kiaušinėlių donorams gali būti mokama iki 3200 litų / "Shutterstock" nuotr.

Spermos ir kiaušinėlių donorams Didžiojoje Britanijoje gali būti pradėta mokėti iki 800 (apie 3200 litų) svarų sterlingų.

Remiantis kai kuriais šaltiniais, už kiaušinėlius gali būti mokamos ir kelis kartus didesnės sumos. Taip siekiama įveikti tokios biologinės medžiagos stygių rinkoje, rašo Britanijos laikraštis „The Daily Telegraph“.

Iki šiol spermos ir kiaušinėlių donorams Britanijoje mokama 250 svarų sterlingų. Šios sumos negalima viršyti, kad donorystė netaptų komercine veikla. Tačiau dėl tokio mažo atlygio rinkoje mažėja ir aukojamos biologinės medžiagos kiekis. Stygius jaučiamas net valstybiniuose centruose ir klinikose, besispecializuojančiose kovos su nevaisingumu srityje.

Siekdama pataisyti padėtį Jungtinės Karalystės valdžia nusprendė pasimokyti iš Ispanijos ir Jungtinių Valstijų, kur už spermą ir kiaušinėlius gali būti mokama net iki 30 tūkst. JAV dolerių, priklausomai nuo asmeninių donoro savybių ir biologinės medžiagos nešiotojo sveikatos.

Remiantis statistiniais duomenimis, Didžiojoje Britanijoje kas šešta pora turi vaisingumo problemų. Šalyje kasmet savo kiaušinėlių paaukoja 1200 moterų, tačiau kiaušinėlių paklausa yra kelis kartus didesnė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų