Pereiti į pagrindinį turinį

Didelis amžiaus skirtumas tampa privalumu intymiame gyvenime

2012-10-08 22:00
Didelis amžiaus skirtumas tampa privalumu intymiame gyvenime
Didelis amžiaus skirtumas tampa privalumu intymiame gyvenime / Shutterstock nuotr.

Santuokos, kai tarp vyro ir žmonos yra didelis amžiaus skirtumas, nėra dažnas reiškinys. Vieniems atrodo, kad tai yra kliūtis, kiti nekreipia į tai dėmesio, tačiau visada tenka atlaikyti visuomenės spaudimą. Ar galima būti laimingu su jaunesniu ar gerokai vyresniu partneriu?

Visuomenės požiūris į tokius santykius neretai yra neigiamas. Jei vyras susitikinėja su jaunesne moterimi, jis kaltinamas ketinimais pasinaudoti merginos patirties stoka, o jei randa vyresnę moterį – ieško mamos.

Psichologai ir seksologai sutaria, kad optimalus sutuoktinių amžiaus skirtumas yra nuo trejų iki penkerių metų. Svarbu ir tai, kad vyras būtų vyresnis, nes moterys greičiau bręsta, socializuojasi.

Dar didesnis metų skirtumas turi savų pliusų. Pavyzdžiui, savo gyvenimą su jaunesniu partneriu susieję žmonės dvasiškai atjaunėja, o jaunėliai greičiau bręsta. Kita vertus, negalima pamiršti apie tai, kad visi žmonės yra skirtingi, todėl gali būti, jog trisdešimtmetis bus labiau subrendęs ir patyręs nei penkiasdešimtmetis.

Subrendęs vyras ir jauna mergina — populiariausias skirtingo amžiaus sąjungos variantas. Ir daugelį merginų domina ne tik finansinė subrendusio partnerio padėtis, bet ir seksas. Ne paslaptis, kad per trisdešimties metų slenkstį perkopęs vyras tampa tikru ilgos preliudijos meistru. Jis nebesielgia kaip jaunėliai, kuriems dažniausiai svarbu patenkinti tik savo seksualinius poreikius. Jis žino, kaip pažadinti partnerės jautrumą ir suteikti jai seksualinį malonumą. Kita vertus, neverta pamišti apie tai, kad kuo vyras brandesnis, tuo jo seksualinis pajėgumas silpnesnis.

Be to, kas antrą per 40-ies metų ribą perkopusį vyrą vargina erekcijos sutrikimai, sukelti prostatos ligų. Ypač problemos su potencija  kamuoja chronišką nuovargį, stresą išgyvenančius vyrus, gyvenančius miestuose.

Didžiojoje Britanijoje atlikti tyrimai rodo, kad vyresnės nei 40-ies metų moterys sekso nori dažniau nei dvidešimtmetės.

Jei jaunų vyrų norą atsidurti karštų ir brandžių moterų miegamuosiuose galima suprasti be papildomų paaiškinimų, kodėl tokiems santykiams ryžtasi pačios moterys? Atsakymas yra paprastas: tai joms tiesiog teikia malonumą. Jauni vyrai linkę lengvai pasiduoti eksperimentams, erotiniams žaidimams, pildo moters įgeidžius mainais už nekompleksuotą, brandų seksą su moterimi, kuri ir orgazmą gali patirti greitai, vos per kelias minutes. O tai juk didina vyro pasitikėjimą savimi!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų