Pereiti į pagrindinį turinį

Kas dešimtas paauglys turėjo lytinių santykių su tos pačios lyties asmeniu

2010-10-28 11:52
Kas dešimtas paauglys turėjo lytinių santykių su tos pačios lyties asmeniu
Kas dešimtas paauglys turėjo lytinių santykių su tos pačios lyties asmeniu / Shutterstock nuotr.

JAV atliktų naujų tyrimų išvadose teigiama, kad 9,3 proc. paauglių turėjo lytinių santykių su tos pačios lyties asmeniu. Tai dvigubai daugiau nei 2002 metais atlikto tyrimo metu nustatytas homoseksualių ir biseksualių paauglių skaičius.

„Paauglių, besimylinčių su tos pačios lyties asmeniu, skaičius didėja. 9,3 proc – tai daug. Mes turime nustatyti priežastis, kodėl paaugliai šitaip elgiasi“, - "Reuters" teigė Niujorko sveikatos departamento komisijos narė Susana Black.

Tyrimo metu buvo apklausta daugiau nei 17 tūkst. paauglių. Paaugliai, kurie mylėjosi su tos pačios lyties asmeniu arba su abiejų lyčių atstovais, tikėtina, dažniau užsiims pavojingu seksu ir jie daug dažniau gali užsikrėsti lytiniu keliu plintančiomis ligomis.

Daugiau nei pusė biseksualių berniukų sekso metu nenaudoja prezervatyvų. 5 proc. heteroseksualių vaikinų nesisaugo lytinio akto metu. Tokio didelio skirtumo nebuvo pastebėta apklausus mergaites: maždaug pusė biseksualių mergaičių nenaudoja apsisaugojimo priemonių, o tokių heteroseksualių merginų buvo 30 proc.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų