Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl erotiniai sapnai ne visada tampa realybe?

2012-10-02 22:00
Kodėl erotiniai sapnai ne visada tampa realybe?
Kodėl erotiniai sapnai ne visada tampa realybe? / Shutterstock nuotr.

Sapnai – jausmų ir emocijų atspindys. Sapnuose padaromi mokslo atradimai, parašomos knygos, sukuriamos nemirtingos melodijos, sapnuose galime sutikti savo būsimą partnerį ar partnerę. Sapnuose galime patirti ir erotinių malonumų.

Kuriamosios galios pagrindas

Seksualinė energija – svarbiausia žmogaus kuriamoji galia. Ne veltui senosiose antikinėse kultūrose buvo populiarūs vaisingumo kultai, garbinamas falas ir vagina, o sakralinė prostitucija Indijoje buvo laikoma netgi gerbtinu dalyku, nes seksualinės orgijos tais laikais nebuvo savitikslis dalykas. „Šventosios“ prostitutės tarnavo kultui atliekant įvairius žmonių vaisingumo, žemės derlingumo ritualus.

Senovės Kinijoje meilės dao paslapčių, suteikiančių partneriams sveikatos, harmonijos ir ilgaamžiškumo, tegalėjo mokytis aristokratai ir aristokratės, Indijoje ir Tibete meilės tantra buvo ir tebėra sudėtinė induistinio arba budistinio dvasinio mokymo tantrizmo dalis.
Anot religijotyrininko Mirceos Eliade's, senųjų kultūrų žmonės, mėgdžiodami dievus, norėjo jiems prilygti ir pajusti absoliučią gyvenimo palaimą. Atitinkami mitybos, darbo ir seksualiniai ritualai suteikdavo žmonių poelgiams dieviškumo. Seksualinis aktas  Senovės Egipte, Indijoje, Kinijoje ar Tibete prilygo šventai Dangaus ir Žemės sąjungai. Iki šiol tantristinės ir daoistinės meilės technikos tarnauja dvasiniam tobulėjimui.
Panašiai yra ir su mūsų sapnais.

Kitas Dievo veidas

Remdamiesi sapnų analizės ir psichoterapijos kūrėju Sigmundu Freudu, galėtume pasakyti, kad seksualumas – tai kitas Dievo veidas, tačiau nebūtinai seksualiniai sapnai tėra kompensaciniai ir sapnuojami būtent tada, kai trūksta partnerio ir  pasąmonė kompensuoja šį trūkumą suteikdama kūnui sapnuose tai, ko trūksta fiziologijai: sekso su mylimu partneriu, meilės proveržių. Pasąmonė atminties kloduose suranda tai, ko reikia, ir atkartoja naktiniame seanse.

Kartais erotiniai sapnai gali pranašauti ir realų partnerį: tą, su kuriuo gyvenate, –  parodo sapne santykių trūkumus ar tobulumo siekiamybę, o kartais susapnuojate tą, kurį sutiksite.
Kartais sapnuose sapnuojantysis įgyja rytiečių meilės technikos ar dvasinių žinių iš kolektyvinės pasąmonės – bendro aruodo, kuriame, anot sapnų tyrinėtojo Carlo Gustavo Jungo, slypi visa žmonijos patirtis.

Ilgainiui žmogus sapnuose pradeda elgtis panašiai kaip tikrovėje ir atvirkščiai.
Beje, svarbiausia besimylinčių tantristų užduotis tikrovėje – energijos perkeitimas ir sąmoningumo išlaikymas akto metu. Besimylintieji medituoja vienas priešais kitą, „pasiverčia” atitinkamomis dievybėmis, vizualizuoja įvairius dalykus, atlieka kvėpavimo pratimus, kalba mantras ir mylisi, o mylėdamiesi neatsiduoda aistroms ir instinktams, bet sumaniai kontroliuoja aistrą, nukreipia ja norima ir reikiama linkme, pasikeičia energijomis, paaukoja savo meilę dievybėms. Šie, ją sudievinę, perkeitę,  grąžina porai. Tantrinė sueitis gali trukti labai ilgai – nuo valandos iki kelių ir partneriai, lėtai, neskubriai mylėdamiesi, jaučia meilės ekstazę, arba vadinamąjį kosminį orgazmą, kurio esmė energinė.

Be to, viena būtinų sėkmingos tantrinės meilės sąlygų – vyras turi kontroliuoti ejakuliaciją ir savo perkeistą, sudievintą sėklą mylėjimosi metu priversti tekėti savo paties subtiliaisiais kūno kanalais. Partnerė patiria aukštesnio lygio orgazmą – be vadinamojo raumenų susitraukimo, kai orgazmas trunka daug ilgiau nei įprastas, fiziologinis.

Tokiu būdu besimylintys partneriai sukuria didžiulį seksualinės energijos lauką, kuris niekur nedingsta (per įprastą sueitį didžiuliai energijos ištekliai išmetami išorėn), o mylintis tantristams sukaupta energija panaudojama partnerių psichikos galioms stiprinti, sveikatai gerinti, jaunatviškumui palaikyti ir, žinoma, dvasiniam pažinimui.

Praktikuojanti šiuos dalykus pora dažnai šias pamokas atkartoja sapne ir sapnuose vyksta mokymas, nes sapnuojant įmanoma susisiekti su aukštesnėmis būtybėmis ir dvasiniais mokytojais.

Atsikratoma pančių

Kartais sapnuojantysis erotinį sapną atsikrato emocinių ir fizinių blokų, trukdančių tobulėti. Sapne erotika yra natūralus dalykas – kaip kvėpavimas ar valgymas. Erotikoje nėra nieko gėdinga.

Galutinis tantristų tikslas – pasiekti nušvitimą, o daoistų – nemirtingumą, dieviškumą. Meilės dao tarnauja fizinei ir psichinei sveikatai stiprinti, jaunatviškumui išlaikyti. Tie, kurie eina dao keliu, patiria visatos vienovę. Anot daosų, kiekvienas žmogus – maža visata. Viskas, kas gyva, išplaukia iš vieno ir to paties šaltinio ir yra iš tokios pat medžiagos.

Daosai, pasitelkę įvairius kūno ir sąmonės pratimus, išmoksta palaikyti reikiamą gyvybinės energijos či balansą ir kasdien medituodami sugeba valdyti seksualinę energiją.Erotiniuose sapnuose kartais įvyksta tai, ko žmonės neleidžia sau patirti dieną, kai juos valdo visuomeninės programos, įvairios dogmos, tabu ir draudimai.

Krikščionybės mokymas paremtas prigimtine nuodėme, o seksas laikomas nešvariu dalyku, priešingai rytiečių religijoms – jose tantristų ar daosų meilė iškeliama į padanges.
Viena vertus: krikščioniškas požiūris drausmina žmogų, neleidžia jam gyventi palaidai, kita vertus, ir suvaržo prigimtinius instinktus. Todėl verta surasti vadinamąjį aukso vidurį ir būtent sapnuose siela tai daro.

Sapnuose galime gauti patarimą, kaip mums elgtis gyvenime, kokiu keliu eiti, kokio partnerio mums reikia, netgi pagyjama, išgyja emocinės žaizdos, esant vadinamiesiems toksiniams santykiams. Tad nėra ko bijoti erotinių sapnų, jie – natūralūs, nebent sapnuose jus kas nors prievartautų – tai gali būti įspėjimas, kad taip gali nutikti ir realiame gyvenime, arba reikia ieškoti jus supančioje aplinkoje žmonių ar situacijų, kuriose esate priversti elgtis prieš savo valią, ir to nebedaryti.

Meilė pagal kinus

Ištraukos iš daosų traktatų

Su Nu: Bet kokios vyro silpnybės išplaukia iš nemokėjimo mylėtis. Moteris iš prigimties yra stipresnės psichikos nei vyras, taip pat galingesnė sekse, nes vanduo yra stipresnis už ugnį. Tie, kas žino Meilės Dao, yra tarsi geri virėjai, mokantys panaudoti penkis skonio elementus ruošdami valgius. Tie, kas žino Meilės Dao, moka harmonizuoti in ir jang, gali sujungti penkis džiaugsmo pojūčius į dangišką palaimą. Tie, kurie nežino Meilės Dao, mirs ankstyva mirtimi, nepatyrę meilės meno malonumų.

Lieh–Hsien–Chuan: Mokytojas Youngas puikiai mokėjo kontroliuoti ir atnaujinti savo fizines galias ir funkcijas. Jis mokėjo pasisavinti moterų Slaptojo Slėnio esenciją. Svarbiausias šio meno punktas buvo neleisti numirti savo sėklai. Grįžtanti sėkla sustiprina vitališkumą ir atnaujina smegenis. Malonumo kelias priklauso nuo kūno ir dvasios troškimų. Patartina rinktis Aukso Vidurį, kad maisto nebūtų nei per daug, nei per mažai. Yra fiziniai dėsniai, kurie lemia ejakuliaciją, tačiau išminčiai, žinantys, kaip atgauti ir palaikyti jėgas, niekad nepasiduos nesaikingiems malonumams.

Tung: in ir jang dėsniai: Vyriška ir moteriška energija išplaukia viena iš kitos. Kai jang nepasiekia in, yra liūdnas ir nusiminęs, o jeigu in nepasiekia jang, nėra aktyvi. Jei vyras nori mylėtis, o moteris nejaučia tokio noro, vadinasi, jų širdys nėra pasiekusios harmonijos, o jų gyvybinės esencijos nepažadintos. Tuomet vyras turėtų apkabinti trapų lyg jaspio brangakmenį moters kūną ir jį glamonėti. Būti kartu ir plakti vienos širdies ritmu reiškia, kad vyras ir moteris turi vienas kitą apglėbti, bučiuotis ir skanauti vienas kito liežuvį, glostyti ausis ir viršugalvį. Reikėtų šnekėti vienas kitam meilės žodžius, po to moteris turėtų kaire ranka paimti vyro Jaspio Sostą ir jį glostyti, o vyras turėtų lėtai atverti moters Jaspio vartus. Kai Jaspio Sostas pažadinamas ir vyriško gyvybinio elemento paveikti atsidaro moters Jaspio Vartai, energijos ima tekėti lyg besiveržiančio į slėnį šaltinio ir abiejų besimylinčių nuotaika pasiekia vienodą harmonijos lygį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų