Pereiti į pagrindinį turinį

Kuo daugiau vyras juoksis, tuo dažniau norės mylėtis

2010-10-12 16:01
Kuo daugiau vyras juoksis, tuo dažniau norės mylėtis
Kuo daugiau vyras juoksis, tuo dažniau norės mylėtis / Shutterstock nuotr.

Britų mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad vyrų humoro jausmas susijęs su vyriško hormono – testosterono -  lygmeniu kraujyje. Būtent todėl vyrai linkę dažniau juokauti, tačiau jų pokštai neretai būna gana grubūs, net agresyvūs.

Medikai jau ne kartą įrodė, kad tеstosteronas – pagrindinis vyrų lytinis hormonas.  Jis dar vadinamas nugalėtojų, seksualumo hormonu, vyriškumo eliksyru. Dabar dar ir humoro hormonu. Testosteronas - tai karštai įsiplieskianti aistros ir  meilės ugnis  per lytinio brendimo periodą ir palaikantis vyrą visą jo gyvenimą. Tačiau metams bėgant šio hormono lygmuo mažėja ir vyras tampa ramesnis, rečiau žvalgosi į jaunas moteris, mažiau būna neištikimas žmonai, nes tampa tingus su moterimis. Visiems žinoma „vidutinio amžiaus krizė“ – tai ir yra pirmasis šio hormono mažėjimo etapas.

Pakankamas  testosterono kiekis vyro organizme veikia ir kaip nuskausminamas vaistas, ramina nervų sistemą, pašalina nuovargį, pakelia bendrą tonusą bei nuteikia ryžtingai. Todėl, nėra ko stebėtis, kad  jis padeda pasiekti gerų rezultatų ne tik sporte, bet ir meilėje.
Kartais net ir nedaug padidėjus testosterono lygmeniui kraujyje,  vyrai nori dažniau mylėtis. Todėl seksologai, vyresniems nei 45 metų amžiaus vyrams, pataria  nuolat tikrinti šio hormono lygmenį kraujyje, kad net laikinai nebūtų išmesti iš meilės guolio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų