Pereiti į pagrindinį turinį

Mokslininkai: nesusituokusios poros patiria daugiau laimės

Mokslininkai: nesusituokusios poros patiria daugiau laimės
Mokslininkai: nesusituokusios poros patiria daugiau laimės / Shutterstock nuotr.

Neseniai atliktas tyrimas įrodė, kad santuoka nėra tokia naudinga lyginant ją su gyvenimu kartu nesusituokus. Tyrimas taip pat parodė, jog visi santuokos privalumai laikui bėgant praranda svarbą, kai tuo tarpu nesusituokusios poros patiria daugiau laimės ir džiaugsmo gyvendamos kartu.

Mokslininkai ištyrė 2 737 nevedusių vyrų ir moterų duomenis. 896 tyrimo dalyvių buvo susituokę arba pragyveno kartu daugiau nei šešerius metus. Pastarųjų porų duomenys įrodė gyvenimo kartu įtaką laimės jausmui ir depresijos simptomams, rašo health.com.

Tačiau sutuoktiniai ar gyvenantys nesusituokę žmonės rečiau bendrauja su tėvais ir draugais nei vieniši žmonės. Bėgant laikui tai daro vis didesnę įtaką psichologinei žmogaus sveikatai.

Mes išaiškinome, kad skirtumai tarp santuokos ir gyvenimo kartu nesusituokus po kurio laiko sumažėja. Tačiau tyrimai taip pat įrodė ir tai, kad ne santuokoje gyvenančios poros labiau rūpinasi vienas kito sveikata ir mikroklimatu bendruose namuose. Jie stengiasi išlikti įdomiais ir dėmesingais vienas kitam. Iš kitos pusės, susituokę žmonės dažnai pamiršta rūpintis savimi ir savo partneriu, todėl gyvenimas santuokoje tampa monotonišku ir slegiančiu”, - pastebėjo tyrimo vadovė profesorė Kelly Musick.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų