Psichologė įvardijo didžiausias porų daromas klaidas

Nupirkti širdelių yra labai lengva, o būti geram, kai kitam žmogui pikta, liūdna ar skauda – iššūkis, sako psichologė Ramunė Murauskienė. Pasak jos, taisyklių kaip išlaikyti gerus santykius nėra. Tačiau galima įvardinti klaidas, kurias dažniausiai daro poros.

Pirmoji klaida – lyginimas, kai žmonos lygina savo vyrus su kitais, o vyrai – žmonas su kitomis moterimis. Pasak psichologės, tai yra užgaulu ir rodo nepagarbą partneriui. Antroji dažnai porų daroma klaida – bandymas pakeisti kitą žmogų.

„Mes sunkiai priimame žmogų tokį, koks jis yra, ir bandome vis gerinti. Egoizmas veda mus taip elgtis“, – sako specialistė.

Jos teigimu, romantinis laikotarpis maždaug 1,5–2 metus, o tada prasideda „tikrieji“ santykiai, kuriuos išlaikyti reikia daug pastangų, todėl šiandien partneriai dažnai keičiami – žmonės nori būtent to romantinio laikotarpio.

Vis dėlto norintiems sukurti ilgalaikius santykius, psichologė pataria būti savimi. „Santykiuose labai svarbu būti savimi. Kuo labiau esame nuoširdūs, tuo partneris mus geriau gali suprasti ir tai taip pat skatina ir jo nuoširdumą. Nereikėtų pataikauti, sakyti tai, ką mes jaučiame, nenutylėti svarbių mums dalykų“, – pataria R. Murauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PSICHOLOGEI

PSICHOLOGEI portretas
NESAMONIU NESAMONE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių