Pereiti į pagrindinį turinį

Seksologas apie erotinį masažą, arba kaip nusiprausti duše be rankų

2012-11-22 22:00
Seksologas apie erotinį masažą, arba kaip nusiprausti duše be rankų
Seksologas apie erotinį masažą, arba kaip nusiprausti duše be rankų / Shutterstock nuotr.

Gydytojas seksologas Jurijus Prokopenko, parašęs knygą „Slaptasis masažas", įsitikinęs: prisilietimai yra pats patikimiausias būdas patraukti žmogų, pažinti savo ir svetimą kūną ir galiausiai iš sekso (bei gyvenimo apskritai) gauti kur kas didesnį malonumą. Jis pasakoja apie masažą viską, ką turėtų žinoti 18 metų sulaukusi mergina ir vaikinas.

Žmogus yra visuomeninė būtybė, bet likimo ironija ta, kad pati visuomenė pasmerkia jį vienatvei. Kitaip tariant, mums visiems reikia abipusio bendravimo ne tik „pokalbių prie stalo" prasme, bet ir kūnais, rankomis, lūpomis ir kitomis galūnėmis. Tačiau mes išauklėti taip, kad net šokame po vieną.

Daugumai šiuolaikinių žmonių, ypač išaugusių Vakarų kultūros sąlygomis, smarkiai trūksta kūniškų kontaktų, apkabinimų ir paglostymų, tačiau netrūksta suvaržymų dėl to, ką galima ir ko negalima liesti net artimiausio žmogaus kūne.

Šioje vietoje itin tinka pradėti kalbą apie masažą, kaip senovinę pagalbos kūnui sistemą. Kalbant apie poveikį mūsų kūnui ir jausmams, galima sakyti, kad bet kokia glamonė yra netvarkingas masažas, o masažas – tvarkinga glamonė. Būtent taip masažą reikia suprasti intymaus bendravimo sferoje.

Tantrinio, daosistinio, rusiškos pirties ir kitų masažo technikų esmė ta pati: atpalaiduoti kūną ir pamaloninti sielą, parengti žmogų pasimėgavimui artumu. Kitaip negu akivaizdžios glamonės, masažas neįpareigoja pereiti prie sekso, todėl kai kuriais atvejais masažas padeda atsipalaiduoti ir nusiteikti reikiamai pabaigai. Iš kitos pusės, kūnas neapgauna: kartais prisilietimai būna kur kas iškalbingesni už žodžius, todėl net nemokšiškas masažas, atliktas iš širdies, širdimi ir pajuntamas.

Yra ir rytietiška prieiga prie kūno. Vadovaujantis rytietiška samprata, masažas padeda vyrui ir moteriai apsikeisti energija, nustato pusiausvyrą tarp priešybių, apvalo energetinius kanalus, sureguliuoja dvasines ir fizines jėgas, o galiausiai – užtikrina sveikatą ir ilgaamžiškumą (bei ilgalaikį ir puikų seksą). Taigi iš kurios pusės bepažvelgtume, masažas teikia tik naudą ir nedaro jokios žalos.

Gaila tik vieno dalyko: mūsų prieiga prie masažo apribota. Išgirdus, jog įgudę masažo meistrai „mąsto rankomis", iš karto pasidaro aišku, jog kalbama apie vakarietišką masažą. Tantrinėje tradicijoje, o ir daugelyje kitų mokyklų, masažui pasitelkiami pirštai, plaštakos, alkūnės, pečiai, keliai, pėdos, sėdmenys, galva, mentės ir praktiškai visos kitos savojo kūno dalys. Būna ir abipusis masažas, kai abu partneriai, netrukdydami vienas kitam, daro savo mylimajam kažką malonaus.

Įsivaizduokime pasimatymą. Kada jame būna vietos masažui? Teisingas atsakymas: visada. Susitikote, apsikabinote - štai ir prasidėjo procesas. Tik stovėti geriau ne taip, kad tarp jūsų galėtų prasmukti šuo, o susiglaudus visu kūno paviršiumi: krūtinė prie krūtinės, pilvas prie pilvo, klubai prie klubų.

Esant tokiam kontaktui su emociškai jums patraukliu žmogumi, hipotalamas pradeda gaminti hormoną oksitociną, kuris padeda atispalaiduoti ir susijaudinti.

Reikia tikėtis, kad per jūsų pasimatymą bus prieita ir iki dušo. Eikite ten kartu, kad nepraleistumėt brangios galimybės vėl susiliesti. Tik susitarkite laikytis taisyklių. Pirma taisyklė – nesiprausti savo rankomis. Antra taisyklė – nesiprausti ir svetimomis rankomis. Išimtį leidžiama padaryti tik pačioms atsakingiausioms vietoms. (Taigi kuo tuomet praustis?! Pasitelk fantaziją.) Trečia, abu nepamirškite, jog kol kas tik prausiatės ir pagrindinė programa laukia vėliau.

Tiems, kas nesusiprato, kaip vis dėlto praustis, galima nurodyti prausimosi seką. Iš pradžių, stovėdami vienas priešais kitą, trinkitės vienas į kitą taip, kad nepraleistumėt nė mažiausio lopinėlio odos. Tuomet mergina savo kūnu plauna partnerio nugarą, o tada apsikeičia su juo vaidmenimis. Beje, būtinai naudokite prausimosi želę arba muilą, tik tepkite priemones ant savo, o ne ant partnerio kūno.

Iš karto po dušo sukite į miegamąjį – dabar pats laikas atlikti tikrąjį masažą. Būtų idealu, jei specialią vietą masažui paruoštumėte iš anksto: patieskite ant grindų paklotą, uždekite žvakes ir smilkalus, įjunkite ramią muziką, išsirinkite maloniai kvepiantį aliejų masažui.

Toliau, jei esate ne profesionalė, galioja tik viena taisyklė: darykite tai, ko norėtumėt sulaukti pati – tokia pačia jėga, tokiu pačiu ritmu, tose pačiose vietose. Tačiau nepamirškite, kad prieš jus vis dėlto guli kitas žmogus ir tai, kas jį erzina, o kas yra malonu, gali skirtis nuo jūsų supratimo. Nepakenks pasidomėti masažo eiga: kur ir kaip paglostyti, ko atsisakyti.

Pamėginkite masažuoti ne tik rankomis, bet ir pačiu kūnu: krūtimis, plaukais (ypač kai prieisite sėdmenis), pėdomis (ypač nugarą), viršugalviu (pilvą pagal laikrodžio rodyklę), dubeniu (tą patį pilvą arba sėdmenis).

Jeigu jūsų masažas pamažu virs intymiu, pagrindinę vyro erogeninę zoną palikite vėlesniam laikui. Jeigu ši masažo procedūra atliekama prieš seksą, ją geriau daryti taip, kad partneris nesuprastų, ar vis dėlto tai masažas, ar glamonės. Taigi jokių staigių judesių, grubumo ir stiprios jėgos. Kad išliktų intriga (ypač jei tikitės tolesnės įvykių eigos), nuolat kaitaliokite ritmą, imkitės atviresnių judesių, šiek tiek papurtykite partnerio kūną ir paerzinkite jį maloniu laukimu.

Darbas rankomis

Kol nuo patiriamo malonumo nieko nesuvokiate, jūsų kūno (ir bet kurio kito masažuojamo žmogaus) gelmėse vyksta intensyvūs procesai. Vienintelis prisilietimas – viskas ko reikia, kad svarbiausios jūsų organizmo sistemos imtų gauti malonumo dividendus.

Kai tik odos nervų galūnėlės pajunta dėmesį, jos per sekundės dalį pasiunčia smegenims atsipalaidavimo signalą. Jos aktyvuoja parasimpatinę nervų sistemą. Tačiau šios sudėtingos reakcijos turi paprastą tikslą: įveikti stresą ir paleisti į darbą galingą mechanizmą, kuris padės atsigauti...

...plaučiams ir pilvui

Stimuliuojant parasimpatinę nervų sistemą, į žaidimą aktyviai įsitraukia svarbus jo elementas – nervas klajoklis, kuris sieja smegenis su svarbiausiais vidaus organais ir pasiunčia plaučiams žinutę kvėpuoti lėčiau ir giliau, o virškinimo sistemai, atvirkščiai, - paskubinti virškinimo procesus.

...širdžiai

Masažuojant nugarą, kaklą ar krūtinę, širdies raumens susitraukimų skaičius gali sumažėti daugiau kaip dešimčia dūžių per minutę, o kraujo spaudimas krenta visais 8 proc. Maža to, bet koks masažas praplečia kraujagysles, pradedant arterijomis ir baigiant kapiliarais. Tai užtikrinta, kad į visus vidaus organus priplūs daugiau kraujo. Masažo metu krauju geriau aprūpinami ir lyties organai, o tai žada stipresnį susijaudinimą.

...imuninei sistemai

Raminantys glostymai, pasirodo, turi įtakos ir kraujo ląstelėms: masažo metu leukocitai pradeda aktyviau kovoti su infekcijomis. Kitaip tariant, kol jūs ilsitės ir mėgaujatės atsipalaidavimu, jūsų ląstelės sėkmingai naikina virusus, bakterijas ir net vėžines ląsteles.

...skydliaukei

Su pirmaisiais prisilietimais prie odos jau pažįstamas nervas klajoklis pasiunčia antinksčiams signalą liautis gaminus streso hormoną kortizolį, todėl masažas padeda išsivaduoti nuo nerimo ir nervingumo.

...smegenims

Būkite pasirengusi tam, kad masažo metu sustiprės smegenų bangos, tačiau jų diapazonas nepakis. Paprasčiau tariant, jeigu prieš masažo seansą jūs buvote žvali, tai po jo pasijusite dar gyvesnė ir aktyvesnė. Jeigu po masažisto rankomis atsigulėte atsipalaidavusi, tai smegenų bangų dažnis gali kisti pagal miego modelį. Tai užtikrins gilų ir nepertraukiamą miegą artimiausią naktį.

...skausmo centrui

Švelnūs prisilietimai prie odos – dar vienas puikus būdas sutaupyti pinigų, kuriuos išleidžiate piliulėms. Masažas aktyvuoja pačius stipriausius natūralius nuskausminamuosius. Signalus apie prisilietimą odos nervai smegenims perduoda per stuburą – vieną iš jūsų kūno skausmo centrų.

Šie signalai smegenis pasiekia greičiau, negu signalai apie skausmą. Tai reiškia, kad jie kuriam laikui blokuoja skausmo pojūtį. Žmonės jau seniai naudoja šį nuskausminimo metodą, kai susitrenkę instinktyviai pradeda trinti skaudamą vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų