Pereiti į pagrindinį turinį

Sužinok, kada vaikinas tau meluoja (straipsnis merginoms)

2013-01-04 22:00
Sužinok, kada vaikinas tau meluoja (straipsnis merginoms)
Sužinok, kada vaikinas tau meluoja (straipsnis merginoms) / Shutterstock nuotr.

Jūsų ir vaikino santykiai geri, nors kartais ir kyla šiokių tokių nesutarimų. Vienintelės jo melagystės yra nekalti prasimanymai. Tačiau naudinga žinoti, kada jis iš tikrųjų pradeda meluoti ir jus apgaudinėti.

Melo detektorių ekspertė Janine Driver, parašiusi knygą „You Can't Lie to Me„ („Tu negali man meluoti“), pristato mums žodžius, kurie gali išduoti melagį.

„Palikau"

Žinoma, kartais „palikau„ gali būti vienintelis žodis, tinkamas tai ar kitai situacijai, tačiau kai jis vartojamas vietoje kito žodžio, atsiranda šiokio tokio dramatiškumo (palyginkite: „Barą palikau 6 val.“ ir „6 val. išėjau namo„). Taip gali būti dėl jo noro „palikti už savęs“ melą.

„Niekada"

Verta suklusti, jei jis žodį „niekada„ pavartoja vietoje atsakymo „ne“. Tai ženklas, kad jis mėgina su kaupu užmaskuoti savo melą. (Pavyzdžiui, jūs klausiate: „Ar ką tik nužvelgei tos merginos užpakaliuką?„, o jis atsako: „Niekada!“.)

„Tas / ta / tie"

Šiuo atveju daug kas priklauso nuo to, kaip vartojami šie žodžiai. Jeigu jie vartojami priešais daiktavardį (pvz., „ta moteris„, „tie pinigai“), tai gali būti nesąmoningas bandymas atsiriboti nuo to daiktavardžio. Tai dažnas manipuliatorių triukas.

Tariamoji nuosaka

Jeigu jis kalbėdamas apie praėjusius įvykius praleidžia „ne„ ir iš karto atsako tariamąja nuosaka („Niekada nedaryčiau nieko panašaus!“), būkite budrios. Pavyzdžiui, jūs klausiate: „Ar vis dar kalbiesi su savo buvusia mergina?„, o jis atsako: „Niekada tavo atžvilgiu taip nepasielgčiau!“. „Niekada taip nesielgčiau" reiškia, jog ateityje jis planuoja tai daryti.

„Taip, ponia"

Jeigu jūsų partneris yra tikras džentelmenas, tuomet tai negalios. Tačiau jei jis pradeda jus vadinti ponia staiga, tarsi be jokios priežasties, būkite atidžios. Tai ženklas, kad jis jaučia stresą ir žino patekęs į bėdą.

„Tarp kitko"

Melagiai šią ir panašias frazes naudoja tam, kad sumenkintų tai, ką sakys toliau. Tačiau paprastai jomis prasideda svarbiausi jo istorijos dalykai. Atkreipkite ypatingą dėmesį į tuos žodžius, kurie bus pasakyti po to.

„Bet"

Šiuo žodeliu melagiai paprastai mėgina sušvelninti tai, ką nori pasakyti, taigi sutelkite dėmesį, jeigu jis sako kažką panašaus: „Žinau, tai skambės keistai, bet...„ ar „Žinau, tu manysi, kad meluoju, bet...“.

„Kodėl man reikėtų tai daryti?"

Tai populiarus melagių posakis, leidžiantis jiems laimėti šiek tiek laiko, per kurį jie gali sugalvoti, ką sakyti toliau. Panašų vaidmenį atlieka ir šios frazės: „Kuo tu mane laikai?„, „Manai, kad aš meluoju?!“, „Taip ir žinojau, kad man tai atsitiks!".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų