Pereiti į pagrindinį turinį

Ultimatumai – blogiausia kovos su meluojančiu partneriu priemonė

2010-09-10 12:34
Ultimatumai – blogiausia kovos su meluojančiu partneriu priemonė
Ultimatumai – blogiausia kovos su meluojančiu partneriu priemonė / Scanpix nuotr.

Kaip gyventi su žmogumi, kuris yra potencialus melagis? „Jokiu būdu nekelkite ultimatumų“, - sufleruoja psichologai ir siūlo kelis būdus, kaip nugalėti melą.

Pirmas teisingas žingsnis – būtina išsiaiškinti, kada partneris meluoja. Psichologas Tomas Lagūnavičius pataria apsibrėžti sankcijas, kurios melagiui nusižengus būtų tarsi bausmė. „Šios sankcijos turėtų meluojančiam partneriui sukelti diskomfortą ir paliesti jautrias vietas, tarkim, jam pamelavus, nesikalbėkite su juo parą“, - siūlo T.Lagūnavičius.

Psichologas nuviltam partneriui pataria apsišarvuoti kantrybe ir stengtis kalbėti apie savo patiriamus jausmus. „Melagiai dažnai užmiršta, kad mylimas žmogus turi jausmus. Jiems atrodo: „pamelavau, o jei pagaus – kas čia tokio?“. Todėl reikėtų nuoširdžiai ir aiškiai įvardinti pojūčius, beje, koreguoti ir melagio elgesį, mokyti jį naujų elgesio modelių, kurie jūsų neskaudintų“, - psichologas įspėja, kad melagiai nesijaučia pakankamai emocionaliai stiprūs, todėl jiems patinka pozityvūs įvertinimai.

Nekritikuokite. Tokiam žmogui reikia sakyti, kad tu jį myli tokį, koks jis yra ir skatinti jį neslėpti nesėkmių. Melagiai bijo kritikos.

Psichologas tikina, kad geriausia melagiui sukelti mažą diskomfortą, o ne gąsdinti, ypač, jei nesiruošiate tų gąsdinimų vykdyti. Paskelbęs ultimatumus, kurių dažniausiai žmonės neįvykdo, asmuo praranda autoritetą ir garbę. Ir jei jau baudžiate, tai darykite tai, ką pažadėjote. Beje, vertėtų prisiminti, kad gražiai elgtis galima tik su tuo melagiu, kuris neperžengia ribų. O ribas kiekvienas nusistato pats.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų