Netvarkingi darbuotojai išsiskiria savo kūrybingumu

  • Teksto dydis:

Minesotos universiteto (JAV) mokslininkai tikina, jog geriausios idėjos mus aplanko tuomet, kai aplink tvyro netvarka, skelbia medvesti.com.

Tyrėjų nuomone, tai, kaip atrodo darbo vieta, gali padėti charakterizuoti ir patį darbuotoją. Nuolatinės tvarkos darbo vietoje palaikymas  signalizuoja apie pedantą, kuris vertina sveiką mitybą ir yra linkęs į dosnumą. Tačiau tie darbuotojai, kuriems yra mieliau dirbti netvarkingoje darbo vietoje, yra linkę į kūrybiškumą bei daug greitesnę nuovoką. Tokių netvarkingų darbuotojų tarpe galima sutikti daug kūrybingų asmenybių ir mokslininkų, kuriems paprasčiausiai nelieka laiko geležinei tvarkai palaikyti.

Tai įrodė ir eksperimentas, kurio metu pusė vienos įmonės darbuotojų turėjo dirbti idealiai tvarkingame biure, o kita - visiškoje netvarkoje. Tuomet savanoriai gavo užduotį - sugalvoti 10 skirtingų būdų panaudoti paprasčiausią  teniso kamuoliuką. Negana to, jie galėjo taip pat paaukoti labdaros organizacijai ar suvalgyti šokoladą ar obuolį. Eksperimento rezultatai atskleidė, kad būtent tvarkingoje aplinkoje dirbę žmonės buvo linkę į dosnumą, tačiau jie nebuvo kūrybingi. Visiškai kitokius rezultatus parodė netvarkoje dirbusių žmonių rezultatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių