Norima kurti planą kovai su epidemijos psichologinėmis pasekmėmis

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skaičiuoja, kad koronaviruso krizės padarinius Lietuvos gyventojai gali jausti dvejus metus, todėl ministerija nusprendė parengti ilgalaikių neigiamų COVID-19 pasekmių psichikos sveikatai suvaldymo planą, praneša portalas 15min.lt.

Planą pabaigti ministerija ketina iki gegužės 15 dienos, bet ekspertams davė tris dienas pateikti idėjoms. Tuo pasipiktinę kai kurie iš jų portalui teigė, kad greičiausiai iš šio plano nieko neišeis.

Pavyzdžiui, profesorius psichiatras Dainius Pūras sakė neketinantis atsakinėti į SAM kvietimą. Viešosios įstaigos „Psichikos sveikatos perspektyvos“ vadovė Karilė Levickaitė sakė, kad vieną idėją pateiks, tačiau iš ministerijos planų daug nesitiki. Jie abu daugiau racionalumo mato bendraujant tiesiogiai su Vyriausybe.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nurodė, kad trys dienos – realus terminas. Pasak jo, dabar negalima sau leisti „prabangos rengti tokias strategijas, kurias įprastai rengdavome metais arba mėnesius susirinkę darbo grupėse“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Patys loja ir loja, tycia varo zmones is proto, nors ir taip prie kiekvienos gyf istaigos dirba psichikos specialistu daugiau, negu kitu gyd., nes charakterio bruozai nepriklausomoje lietuvoje priskiriami ligai, o tikru psichiniu ligoniu nepriklausomoje lietuvoje negydo, tarybiniais laikai zmogui pasiskundus kokia tai psichine problema ji du men gyde stacionare kokybiskais vaistais, o dabar atminties sutrikimu pasiskundus neurologui, alzheimeri ir demencija gydyti turi neurologai,bet jie pasiuncia velniop tol kol liga nepasiekia paskutines stadijosir zmogus negydomas iki tol kol ji neatveda jau gimines ir jis jau nieko apie save nebegali pasakyti, be to jam jau issivysciusi baime, kad jis tapo beprociu

Anonimas

Anonimas portretas
Pagaliau Lietuvoje isaiskejo kiek is tikruju yra psichikos ligomis serganciu zmoniu. Psichikos liga per2savaites ar menesi neatsiranda. Jinai buvo ir anksciau, bet buvo galima tai nuslepti, nekreipti demesio. Taip pat ir su psichologinemis problemomis, zmones ju nesprende, o karantino metu, kai gyvenimas priverte padaryt su savim akistata, pasirode, kiek psichologiniu problemu neissprestu yra Lietuvoje. Panasu, kad pagal ankstesnius skaicius, ir profesionaliu gydytoju nera pakankamai, kad pagalba butu suteikta visiems, kam to reikia. Tikriausiai kovojimo su karantino ir pandemijos plane teks didinti psichologu ir pasichiatru skaiciu, ruosti atitinkama skaiciu specialistu, kurie sugebes susitvarkyti su tuo skaicium problemu, kurios isaiskejo pandemijos metu.

...,apZVELGES SPAUDA,kad...

...,apZVELGES SPAUDA,kad... portretas
nuRAMINCIAU SIELA ir suSTIPRINCIAU KUNA einu pasiDZIAUGTI ORU ir GAMTA...,eisiu pasiVAIKSCIOTI po MISKELI...,ACIU,kad leidote APSIREIKSTI...,iki MALONIU KONTAKTU grizus isGAMTOS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių