Pereiti į pagrindinį turinį

Psichologai: nuo nelaimingos meilės gydo liūdnos dainos

Psichologai: nuo nelaimingos meilės gydo liūdnos dainos
Psichologai: nuo nelaimingos meilės gydo liūdnos dainos / Shutterstock nuotr.

Anot psichologų, nelaimingi įsimylėjėliai savo širdies žaizdas išsigydyti gali muzikos pagalba. Neretai įsimylėję žmonės kenčia dėl meilės be atsako ir pradeda klausytis liūdnų dainų. Atrodytų, kam gi ant žaizdų pilti druską. Tačiau tokiu būdu romantikai tik randa vaistus nuo sužeistos širdies ligų.

Berklio universiteto (JAV) mokslininkai įrodė, kad liūdnos dainos padeda pasveikti emociškai. Mokslininkų nuomone, liūdnų dainų klausymas yra geriausias būdas susitaikyti su mylimo žmogaus netektimi, nes tokios dainos sukuria draugiško palaikymo efektą, skelbia zdr.ru.

„Emocinė patirtis yra svarbi mūsų laimei ir stabiliam gyvenimui. Taip pat svarbus yra ir draugų, artimųjų palaikymas, muzika, filmai, kurie atitinka nuotaiką“, - sakė tyrėjas Stivenas Palmeris.

Tyrimo metu visi savanoriai buvo padalinti į dvi grupes. Pirmajai grupei buvo sukurtos įvairios emocinės kliūtys, jie buvo įžeidinėjami, skriaudžiami. Vėliau šiai savanorių grupei reikėjo įvertinti muziką, kuri buvo sugrupuota į agresyvią, džiugią, liūdną ir atpalaiduojančią. Antrajai tyrimo dalyvių grupei teko prisiminti apie asmenines netektis.

Šio tyrimo metu autoriai atskleidė, kad supykę ar patyrę netektį žmonės renkasi liūdnas ir dramatiškas dainas. Agresyvią muziką rinkosi nusiminę ir supykę savanoriai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų