Atskleidė, kurių vakcinų viena dozė iki 50 proc. sumažina riziką šeimos narius užkrėsti COVID-19

  • Teksto dydis:

Viena „Comirnaty“ (gamintojas – „BioNTech“ ir „Pfizer“) vakcina ar „Vaxzevria“ (Oksfordo universiteto ir kompanijos „AstraZeneca“ preparatas) skiepo dozė iki 50 proc. sumažina riziką užkrėsti to paties namų ūkio gyventojus, rodo Anglijoje atlikto tyrimo rezultatai.

Anglijos visuomenės sveikatos agentūros (PHE) atliktame tyrime nustatyta, kad per tris savaites po pirmosios skiepo dozės COVID-19 užsikrėtę žmonės nuo 38 iki 49 proc. rečiau užkrėsdavo savo šeimos narius, palyginti su visiškai neskiepytais žmonėmis.

„Tai yra puiki žinia – mes jau žinojome, kad vakcinos gelbėja gyvybes, o šis tyrimas atskleidė visapusiškus duomenis iš realaus pasaulio, kad jos taip pat sumažina šio mirtino viruso užkrečiamumą“, – teigė Jungtinės Karalystės (JK) sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas.

„Šitaip dar labiau įtvirtinama tai, kad vakcinos yra geriausias būdas užbaigti šią pandemiją, nes vakcinos jus apsaugos ir gali užkirsti kelią ligos perdavimui kam nors iš jų namų ūkio“, – pridūrė M. Hancockas.

Studijos metu ištirti 57 tūkst. kontaktų 24-iuose tūkst. namų ūkių, kur buvo nustatyta COVID-19 liga pirmąja doze paskiepytiems žmonėms, ir palyginti su beveik milijonu kontaktų tarp neskiepytų žmonių.

Ankstesniuose tyrimuose jau buvo nustatyta, kad po pirmosios skiepo dozės rizika užsikrėsti simptomine COVID-19 liga sumažėja iki 65 proc.

Šeimos yra laikomos aukštos COVID-19 rizikos zonomis, todėl „panašių rezultatų galima tikėtis ir kitose situacijose su panašiomis viruso perdavimo rizikomis“, teigiama PHE.

„Vakcinos ne tik sumažina ligos sunkumą ir užkerta kelią šimtams mirčių kasdien, bet ir sumažina riziką užkrėsti kitus“, – teigė PHE imunizacijos direktorė Mary Ramsay.

Ankstesnėse PHE studijose skaičiuota, kad sėkminga JK vakcinacijos kampanija išgelbėjo apie 10 400 vyresnių nei 60 metų amžiaus žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai

kai portretas
puse P ismirs bus irodyta atvirksciai tas pat buvo su jav dustu tol nudijo laukus kol rado jo pas ruonius SLV uz keliu T nuo zemyno ir visas /civilgeris/ ir sklido is ten ka siandien vadina atsilimu tai greiciau tokiu kaip bingreta sizofrenija su perkaitusiomis smegenimis?...

Ner irodita

Ner irodita portretas
Kad Stikline Gero Samagono pakenktu PABREZIU GERO !!!!

Ši ricina

Ši ricina portretas
tai ežiuko klaidžiojimas rūke.Juk 50% ,tai spėliojimas monetos mėtimu - ar skaičius,ar herbas.Tai vakcina turintiems priklausomybę lošimams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių