Dėl COVID-19 laikinai stabdomas Panevėžio ligoninės Neurochirurgijos skyriaus darbas

  • Teksto dydis:

Respublikinės Panevėžio ligoninės Neurochirurgijos skyriuje penkiems pacientams ir darbuotojui nustačius COVID-19, šiame skyriuje laikinai stabdomos planines paslaugos.

„Iki lapkričio 6 dienos yra stabdomas planinis darbas Neurochirurgijos skyriuje. Neurochirurginė pagalba Respublikinėje Panevėžio ligoninėje ir toliau bus teikiama, tačiau hospitalizuojami bus tik tie pacientai, kurių sveikatos būklė reikalaus neatidėliotinos medikų pagalbos“, – rašoma trečiadienį išplatintame ligoninės pranešime.

Pasak pranešimo, šio skyriaus pacientams ir darbuotojams atliktas privalomas testavimas, visos skyriaus patalpos nedelsiant dezinfekuotos.

Ligoninė taip pat praneša, kad COVID-19 liga taip pat nustatyta dviem Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus darbuotojams bei vienam Vaiko raidos centro darbuotojui. Dėl to dienai yra sustabdytas Vaiko raidos centro darbas.

„Visi kiti skyriai dirba, paslaugų teikimas nestabdomas, tačiau ir toliau griežtai ribojamas pacientų lankymas – lankyti galima tik labai sunkios būklės pacientus, vaikus iki 14 metų amžiaus ir gimdyves, prieš tai lankymo laiką ir trukmę suderinus su skyriaus, kuriame gydomas pacientas, vedėju. Vienu metu pacientą lankyti gali tik vienas asmuo ir ne ilgiau kaip 15 minučių“, – rašoma pranešime.

Šiuo metu Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gydomi 24 COVID–19 sergantys pacientai. Iš jų 21 gydomas Infekcinių ligų klinikoje, du – Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje ir vienas – Psichiatrijos skyriuje.

Dar penkiems pacientams yra atlikti testai ir laukiama atsakymų.

Kaip BNS informavo ligoninės atstovas, šiuo metu iš viso serga 17 įstaigos darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių