Pereiti į pagrindinį turinį

Gelbsti nuo įsisenėjusio hemorojaus

2008-12-02 09:00

Medikai nesunkiai gali padėti net ir įsisenėjusiu hemorojumi sergantiems pacientams.Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose pradėtos ir sėkmingai atliekamos naujos minimaliai invazinės hemorojaus operacijos.

"Dabar pacientai, net sergantys sunkiausia – IV hemorojaus stadija yra sėkmingai gydomi transrektaline hemorojaus dearterializacija", – tikino naujas operacijas atliekanti chirurgė-proktologė Natalja Zaks.

Naujas gydymo metodas skiriasi nuo įprastinės operacijos, per kurią hemorojaus mazgai pašalinami chirurginiu būdu. Šis būdas ypatingas tuo, kad specialiu apartu randamos kraujagyslės, maitinančios hemorojaus mazgus. Tada jos persiuvamos, perrišamos, o iškritę hemorojaus mazgai yra pakeliami arba, kitaip tariant, paslepiami išangės kanale.

"Pacientai tokias operacijas, palyginus su tradicinėmis, daug lengviau toleruoja, greičiau ir lengviau sveiksta po operacijos", – apie naująjį metodą pasakojo gydytoja N.Zaks.

Gydytoja pastebėjo, jog negaluojančius žmones vis dar kausto baimė ir gėda. Todėl ne vienas linkęs verčiau pasitarti su kaimynu ar giminaičiu, nei eiti pasitikrinti pas gydytoją.

Ligoniai neretai išbando vaistininkų ar pažįstamų rekomenduotus vaistus ir tik pagerėjus savijautai eina tirtis. Tačiau tuomet liga jau būna užleista. Daugelis klysta manydami, kad hemorojus – tik vyresnio amžiaus žmonių liga. Proktologo kabinete hemorojus neretai diagnozuojamas ir jauniems pacientams.


Hemorojus


Simptomai:

*deginimas;

*skausmas;

*niežėjimas;

*jausmas, jog nevisiškai išsituštinta;

*kraujas išmatose;

*išorėje pasirodantys hemorojaus mazgai.


Priežastys:

*paveldimumas;

*mažas skaidulų kiekis maiste;

*skysčių trūkumas;

*vidurių užkietėjimas;

*sėdimas darbas;

*nėštumas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų