Kaip mesti rūkyti? (patarimai)

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį švenčiame Tarptautinę nerūkymo dieną. Dažniausiai minėdami tokias šventes, kalbame apie rūkančius, jų žalingą elgseną, galimas pasekmės. Net nesusimąstydami liaupsiname arba gėdiname tuos, kurie tokią dieną turėtų būti mažiausiai minimi. Taigi šiandien nusprendėme pakalbėti apie tuos, iš kurių galime imti pavyzdį. Rašysime apie tuos, kurie pasipriešino savo vidinei nikotininei pabaisai, apie tuos kurie nerūko ir (ar) pasiryžo mesti rūkyti.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras dalinasi savo pastebėjimais ir patarimais pasirinkusiems kelią be nikotino.

Jūs – didvyris!

Mesti rūkyti labai sunku. Tam reikia daug drąsos ir stiprybės. Todėl tikrai galite vadintis didvyriu! Pusė rūkalių šį įprotį stengiasi mesti kiekvienais metais, tačiau tik nedaugeliui jų pasiseka. Be to, tapote geru pavyzdžiu daugeliui kitų žmonių. Jau tikriausiai pajutote daug privalumų metę rūkyti. Kasdien gerėja jūsų sveikata. Jūsų namuose švariau, geresnė jūsų kraujo apytaka, jums mažiau gresia rimtos širdies ligos. Geresnis jūsų įvaizdis, daugiau pasitikėjimo savimi ir, jausdamiesi geriau, tvirčiau kontroliuojate savo gyvenimą! Taigi, ar dar turite priežasčių vėl užsirūkyti?

Jūsų sveika gyvensena žavi

Kodėl žmones traukia grožis? Nes dažniausiai grožis yra geros sveikatos ir gerų, stiprių genų rodiklis. Ne paslaptis, kad dažnai galite matyti, jog žmogaus sveikata šlubuoja. Ieškodami partnerio, žmonės visada ieško grožio. Žmogus pats gražiausias, kai jo organizmas funkcionuoja optimaliai, o tai dar viena priežastis mesti rūkyti!

Kodėl vis dar taip sunku?

Yra begalė priežasčių, kodėl vis dar sunku:
• jums neįprasti metimo rūkyti privalumai;
• tikrosios metimo priežastys jau nebe svarbiausios mintys jūsų galvoje;
• jums kelia nerimą papildomas svoris, kurį galite prisiauginti ar prisiauginote;
• cigaretes matote per daug teigiamoje šviesoje.

Dabar pats laikas sustiprinti jūsų motyvaciją. Ant popieriaus dar kartą užsirašykite, kodėl metėte rūkyti. Pakabinkite šį lapą, kur galėtumėte jį matyti ir vos pažvelgę suprastumėte, kodėl buvo verta mesti rūkyti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dienaphp

dienaphp portretas
http://www.youtube.com/watch?v=pbriHdHjQVE Čia ta audio knyga. Gal kam nors padės.

Lankytoja

Lankytoja portretas
Turejau du rukolius sunus ir vyras.Sunus perskaite internete amerikiecio knyga, kaip mesti rukyti.[nepamenu rasyojo pavardes]Kai ta knyga isverte i lietuviu kalba ,dovanojo ir tevui/Abu mete greitai rukyti.Vyras neruko jau 5m,tik kiek pastorejo,pergyvena.Dabar vel turim vargo paaugo anukas,tas pradejo rukyti,knygos neskaito .,neklauso.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių