Kovoje su COVID-19 Lietuva atsidūrė tarp lyderių: nusileido vos trims valstybėms

  • Teksto dydis:

Pagal pasitelktą strategiją kovojant su pirmąja COVID-19 banga Lietuva atsidūrė tarp šalių lyderių. Tačiau pirmasis Vyriausybės vicekancleris ragina neužsnūsti ant optimistinių laurų, nes virusas bet gali atsinaujinti bet kuriuo metu ir smogti antrąja banga.

„Sunku objektyviai įvertinti, kaip Lietuvai pavyko susidoroti su pirmąja COVID-19 banga. Tačiau pirmieji pasirodę reitingai nuteikia optimistiškai. Lietuvai tarp EBPO narių pagal „susidorojimą“ su pandemija išskiriama ketvirta vieta. Ypač džiugu, kad šalia Pietų Korėjos ir Australijos į penketuką patenkame kartu su Latvija ir Estija“, – prie nuotraukos, kurioje reitinguotas sėkmingiausiai su koronaviruso protrūkiu kovojusių šalių dešimtukas, rašė Vyriausybės vicekancleris Lukas Savickas.

Tačiau taip pat akcentavo, jog COVID-19 niekur nedingo, todėl gyventojai neturėtų prarasti budrumo.

„Net ir atėjus naujai bangai, tikiuosi, „Baltijos burbulas“ išliks sėkmės pavyzdžiu, kuriuo didžiuojamės“, – vylėsi L. Savickas.

Reitingų lentele, kurioje sužymėtos net 33 šalys, socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo ir Lietuvos ambasadorius Rusijoje. Anglų kalba paskelbtame įraše Eitvydas Bajarūnas džiaugėsi, jog Lietuva minėtame sąraše užima ketvirtąją vietą. Iš Baltijos šalių ją lenkia Latvija, pakilusi į antrąją poziciją. O estai atsidūrė viena pakopa žemiau.

„Facebook“ nuotr.

Pastaroji pozityvi žinia neliko nepastebėta ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos lyderio Ramūno Karbauskio. Politikas taip pat gyrė Lietuvą, kurios pastangos akistatoje su pandemija buvo įvertintos ir atsidūrė pirmajame penketuke.

„Tai, kad Lietuva specialiame reitinge yra aukščiau Japonijos  ir visų Vakarų Europos šalių, yra visų Lietuvos žmonių nuopelnas“, – pabrėžė „valstiečių“ lyderis.

Tačiau netruko apgailestauti, kad tai, kas pripažįstama svetur, mūsų pačių šalyje, jo žodžiais tariant, bandoma visaip menkinti.

„Tuo užsiima politikai, kurie reikalavo Lietuvoje įvesti nepaprastąją padėtį, kovą su pandemija pavesti ne Vyriausybei, o kariškiams. Dabar vyksta kova su ekonominėmis pandemijos pasekmėmis ir jau matosi, jog ta kova sėkmingesnė, nei prognozavo dabartinės valdžios kritikai. Tikiuosi, kad Lietuva artimiausiais metais bus viena iš pasaulio lyderių ir dėl ekonominio augimo tempų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaiciai

skaiciai portretas
neatitinka tikroves,bet po metu bus tikslesni.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Beje, kodėl lentelėje toks skaičius - 17,85? Juk skelbiama, kad mirė 79, tai iš 2,7 dalijant, bus 29,26.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Tiksliausias yra antras rodiklis - mirčių skaičius milijonui gyventojų. Beveik 18. Kuriame dešimtuke esame? Tikrai ne pirmajame.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių