Kakavos milteliuose randama daugiau nei 800 žmogui naudingų komponentų, tačiau skirtingų šokolado rūšių poveikis žmogui – ne visuomet teigiamas. Taip sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas gydytojas Alvydas Unikauskas.
„Visos naudingos savybės priskiriamos juodajam šokoladui, kuriame – didelis kiekis magnio ir kalio. Jis lėtina odos senėjimo procesus ir mažina odos vėžio atsiradimo tikimybę“, – tikina A. Unikauskas.
Gydytojo teigimu, juodasis šokoladas padeda spręsti matematines užduotis, o vos 10 g jo pakanka trumpam numalšinti alkį.
„Tačiau nepamirškite, kad skirtingos šokolado rūšys žmogaus organizmą veikia nevienodai“, – perspėja A. Unikauskas.
Naujausi komentarai