Tyrimas: „Pfizer-BioNTech“ vakcinos veiksmingumas mažėja sparčiau nei „AstraZeneca“

Ketvirtadienį paskelbto naujo tyrimo duomenimis, „Pfizer-BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 veiksmingumas mažėja greičiau nei „AstraZeneca“.

„Dvi „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozės turi didesnį pradinį veiksmingumą prieš naujas COVID-19 infekcijas, tačiau jis mažėja greičiau, palyginti su dviem „Oxford-AstraZeneca“ vakcinos dozėmis“, – teigia Oksfordo universiteto tyrėjai.

Tyrimas, kuris dar nebuvo recenzuojamas, yra grindžiamas Jungtinės Karalystės nacionalinės statistikos tarnybos tyrimo, per kurį nuo praėjusių metų gruodžio iki šio mėnesio buvo atliekami atsitiktinai atrinktų namų ūkių PGR testai, rezultatais.

Remiantis universiteto Nufildo medicinos departamento duomenimis, nustatyta, kad „imuniteto dinamika po antrųjų dozių reikšmingai skyrėsi“ tarp „Pfizer-BioNTech“ ir „AstraZeneca“.

„Pfizer-BioNTech“ turėjo „didesnį pradinį efektyvumą“, tačiau buvo pastebėtas „spartesnis apsaugos nuo didelės virusinės naštos ir simptominės infekcijos sumažėjimas“, vertinant kelių mėnesių laikotarpį po visiškos vakcinacijos, nors užsikrėtimo rodikliai po abiejų vakcinų išliko žemi.

„Rezultatai rodo, kad po keturių–penkių mėnesių šių dviejų vakcinų veiksmingumas būtų panašus“, – pridūrė mokslininkai, pabrėždami, kad reikia ištirti ilgalaikį poveikį.

Tyrimo išvados padarytos tuo pat metu, kai Izraelyje, paskiepijus 58 proc. gyventojų dviem „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozėmis, jau pradėta revakcinacija.

Jungtinės Valstijos, susirūpinusios dėl mažėjančio „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinų veiksmingumo, taip pat ketina pasiūlyti stiprinamąsias vakcinas, siekiant padidinti antikūnų kiekį.

Oksfordo tyrimas taip pat parodė, kad apsauga buvo didesnė tarp tų, kurie jau buvo užsikrėtę virusu.

Tyrime dalyvavo dvi grupės, kuriose buvo daugiau nei 300 tūkst. žmonių, vyresnių nei 18 metų, pirmiausia per laikotarpį, kai vyravo alfa atmaina, atsiradusi Kente, pietryčių Anglijoje, ir vėliau, per laikotarpį nuo 2021 metų gegužės, kai ėmė dominuoti delta atmaina.

Tyrimas patvirtino, kad vakcinos yra mažiau veiksmingos nuo delta atmainos, kuri pirmą kartą buvo aptikta Indijoje.

Jungtinėje Karalystėje plačiausiai naudojama yra „AstraZeneca“ vakcina, bet jaunesniems nei 40 metų siūloma „Pfizer-BioNTech“ arba „Moderna“ dėl kraujo krešėjimo problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgita

Jurgita portretas
Del to 'vyriausybes' kurios kisasi I ekonomika, asmenini zmoniu gyvenima ir ju sveikata lyg zmones patys nebezino kas jiems ir ju kunui yra gerai yra nereikalingos nes jos propaguoja socializma (vergyste, zmonijos kontrole, privataus turto konfiskavimas grazioje formoje)

Anonimas

Anonimas portretas
Pfaizerio pagrindinis investuotojas ir sprendimu kontroliuotojas yra Rokefeleris

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo gripo vitaminas C zymiai geriau veikia, tiek kad problema su ne tais zmonemis sedinciais politikoje ir 'atstovaujanciais' zmones. Cia kaip politines partijos dabar susikure ir zmones skaldo kad padarytu ta ka jiems reikia (supazindins greit su pasauline valiuta ir nepastebesime kaip Jungtines Tautos savo 'taikos maistininkus' Ives I Lietuva tik tada jau bus per velu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių