Už klinikinių vaistų tyrimų pažeidimus – baudos iki 5 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Seimas, priėmęs Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, įtvirtino administracinę atsakomybę už klinikinių vaistų, preparatų, tyrimų atlikimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą.

Už tokį pažeidimą, išskyrus pažeidimus, dėl kurių klinikinis vaistinio preparato tyrimas sustabdomas ar panaikinamas leidimas atlikti klinikinį vaistinio preparato tyrimą, klinikinius vaistinių preparatų tyrimus atliekantys tyrėjai bus baudžiami bauda nuo 500 iki 1000 eurų, tyrimų užsakovai ar jų atstovai, tyrimų centrų vadovai ar kiti atsakingi asmenys – bauda nuo 500 iki 2000 eurų.

Pakartotinai nusižengus, klinikinius vaistinių preparatų tyrimus atliekantys tyrėjai bus baudžiami bauda nuo 1000 iki 2000 eurų, tyrimų užsakovai ar jų atstovai, tyrimų centrų vadovai ar kiti atsakingi asmenys – bauda nuo 2000 iki 5000 eurų.

Seimas, priėmęs Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, atsižvelgė į Europos Parlamento ir Tarybos patvirtintame reglamente įtvirtintą įpareigojimą valstybėms narėms nustatyti sankcijas už reglamento pažeidimą.

Už kodekso pataisas vieningai balsavo 122 parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių