Valstybinė ligonių kasa ieško galimybių nupirkti papildomų gripo vakcinų

Rizikos grupėms priklausantiems žmonėms vis aktyviau skiepijantis nuo gripo, Valstybinė ligonių kasa ieško galimybių nupirkti papildomų gripo vakcinų.

„Šiuo metu Valstybinės ligonių kasos specialistai, gavę informaciją apie papildomą vakcinos poreikį iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro, aiškinasi su tiekėju papildomo vakcinos kiekio pristatymo galimybes ir terminus“, – BNS informavo Sveikatos priežiūros įstaigų aprūpinimo skyriaus vedėja Lina Reinartienė.

Tikslūs skaičiai turėtų paaiškėti ateinančią savaitę.

Šiemet Valstybinė ligonių kasa naujam gripo sezonui nupirko beveik 13 tūkst. daugiau gripo vakcinos dozių nei pernai.

Iš viso 2019-2020 metų gripo sezonui už beveik 900 tūkst. eurų nupirkta daugiau nei 144 tūkst. keturvalentės vakcinos dozių, skirtų rizikos grupėms.

Šiuo metu nemokamai skiepytis nuo gripo gali 65-erių ir vyresni žmonės, nėščios moterys, taip pat visi sergantieji lėtinėmis ligomis, gyvenantieji socialinės globos ir slaugos įstaigose bei medikai.

ULAC duomenimis, 2018-2019 sezono metu nustatytas 49 661 gripo atvejis, mirė 26 žmonės. Valstybės lėšomis pasiskiepijo kiek daugiau nei 129 tūkst. gyventojų, savo lėšomis – kiek daugiau nei 29 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lana Nowak

Lana Nowak portretas
Nоrite susіrasti mеrginą viеnai nаkčiai? Svеiki аtvykę - www.ujeb.se/lana22

Teis.

Teis. portretas
Tas vakcinas seimo nariam i subines suvarykite.Aiškiai matosi kad jos nepadada.Mergytė 1,5 metukų mirė nors buvo skiepyta visais skiepais ,skirtais kūdikiams. Tos mergytės tėvams siulyčiau kreiptisvi prokuratūrą i teismą ir prisiteisti iš sveikatos ministerijos piniginę, šimtą tūkstantinę žalą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių