Vilniuje mokykloms dėl šalčio prireikė įsakymo, o Kaunui – ne

Sostinės savivaldybės administracijos direktorius trečiadienį pasirašė įsakymą, kuriuo dėl šalčių stabdomas ugdymo procesas. Tuo tarpu kauniečiai mano, kad užtenka Švietimo ir mokslo ministro įsakymo, kuriame juodu ant balto surašyta, kaip spustelėjus šalčiui turi vykti pamokos.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas įsitikinęs, kad savivaldybėms visiškai nereikia atskirų įsakymų. „Švietimo ir mokslo ministro parėdime aiškiai skelbiama: jei oro temperatūra nukrenta iki 21 laipsnių šalčio, ugdymo procesas neorganizuojamas pirmų – penktų klasių moksleiviams, o jei iki 25 laipsnių – į mokyklą gali neiti šeštų – dvyliktų klasių moksleiviai. Iš anksto priimti įsakymą konkrečioms dienoms neprasminga dar ir dėl to, kad temperatūra gali pasikeisti“, – mano A.Bagdonas.

Vedėjas sakė, kad nors mokykloms visiškai pakanka vadovautis ministro priimtu reglamentu, Kauno savivaldybė apsidrausdama išsiuntė du atkreipiamuosius raštus visoms miesto mokykloms. „Juose primename ministro priimtą tvarką, kada galima nerengti pamokų, siūlome neorganizuoti svarbių pamokų, bandomųjų egzaminų tai daliai moksleivių, kurie visgi ateis į klases“, – informavo A.Bagdonas.

Kitas savivaldybės raštas nurodo pedagogams atsisakyti rengti ugdymo pamokas ir ekskursijas lauke, taip pat ugdymo įstaigų vadovai privalo užtikrinti ūkinių objektų apsaugą nuo šalčio.

A.Bagdonas primena, kad moksleiviai neras užrakintų mokyklos durų – jos privalės dirbti. Jeigu vaikai ateis, jie turės likti mokykloje bent kol kiek nors pakils temperatūra. Su jais bus galima padirbėti individualiai. Tačiau visi kiti neatėję į pamokas ugdymo prasme neatsiliks nuo kitų“, – aiškino vedėjas.

Vilniečiai taip pat skelbia, kad nors ugdymo procesas stabdomas, mokyklos darbo nenutrauks.

Savivaldybė skelbia, kad mokestis už dėl šalčio praleistą ugdymo dieną ikimokyklinėje įstaigoje nebus skaičiuojamas.

Pasak A.Bagdono, trečiadienį Kauno pradinukų klasėse buvo nuo 2 iki 11 moksleivių.


Šiame straipsnyje: mokiniaimokyklašalčiaižiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas iš to

Kas iš to portretas
kad jie neina į mokyklas, jų pilnas miestas, pilnos maximos.

Geda Kaunui

Geda Kaunui portretas
Ar sunku paskelbti, tas ne mokslo dienas, del salcio, dabar tevai priversti, keltis ir ziureti i termometra, tuo labiau, kai vienur ,vienaip rodo, kitur kitaip. Vieni ateina i klases, kiti neateina. Chaosas ir tiek. Paskelbtu, kad ketvirtadienis, penktadieni atsaukiamos pamokos, ir visiems butu aisku.

juokas ima

juokas ima portretas
Tarybiniais laikais vaikai po du ar keturis klometrus per pusnynus brisdavo prie 30 salcio,o dabar jau tragedija atrado!Vistiek puse vaiku vezat su masinom!Grudinkit vaikus,nes jau visai apsibezdeja,nepajuda
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių