Vietos kiemuose trūkumas neskatina mokėti už stovėjimo aikšteles

Grįžtate pavargęs po darbo, įsukate į savo kiemą ir matote – priešaky nė vienos laisvos vietos automobiliui statyti. Dar geriau – parvažiuojate vėlai ir tikitės, kad pavyks kuo greičiau patekti į namus, tačiau nerandate vietos, kur galėtumėte palikti savo transporto priemonę. Tokios ar panašios situacijos – kasdienybė tiems vairuotojams, kurie gyvena didžiuosiuose šalies miestuose ir kurių namų kiemai yra seni, siauri, suprojektuoti prieš keliasdešimt metų, kai automobilių buvo daug mažiau.

Iš VĮ „Regitra“ duomenų matyti, kad įregistruotų ir eksploatuojamų lengvųjų automobilių parkas Lietuvoje didėja: per I–ąjį šių metų pusmetį padidėjo 17 178 vienetais (1,56 proc.) iki 1 mln. 115 tūkst. 032. Vadinasi, vienam tūkstančiui gyventojui šalyje šiuo metu tenka vidutiniškai 348 automobiliai. Tai turi įtakos, kad gyventojai nuolat susiduria su problema, kur palikti stovėti savo transporto priemonę.

Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai atskleidė, kad beveik pusė vairuotojų nuolatos susiduria su automobilio statymo problema. Pasak jų, vietos trūksta, nuolat reikia ieškoti, kur automobilį galima palikti. Beveik penktadalis gyventojų su tokiomis problemomis nesusiduria tik dėl to, kad transporto priemones palieka garažuose arba nusipirktose stovėjimo aikštelėse. Dar apie trečdalį vairuotojų yra patenkinti, nes kol kas jų kiemuose vietos niekuomet netrūksta.

Paklausti, kaip sprendžia problemą, jei kieme vietos tikrai nėra, dauguma vairuotojų teigia paliekantys automobilius ant žolės. Trečdalis vairuotojų tokį sprendimą vertina skeptiškai, teigdami, kad ant žolės statyti transporto priemonių nederėtų, tačiau daugiau nei 60 proc. Autogidas.lt respondentų teigia nematantys kito sprendimo, nes alternatyvos nėra.

Apklausos rezultatai taip pat atskleidė, kad dauguma gyventojų nors ir susiduria su vietos automobiliams trūkumu, bet nėra linkę mokėti už stovėjimo aikšteles. Daugiau nei pusė (57 proc.) Autogidas.lt respondentų pasitaikius galimybei nepirktų ir nesinuomotų automobilio stovėjimo vietos. Dar trečdalis sutiktų nuomotis, likusieji stovėjimo vietą norėtų išsipirkti, jei ji kainuotų ne daugiau kaip 5000 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jane

jane portretas
kiemuose apmokestinti stovincias masinas yra beprotybe jai logiskai mastyti apie viska ka dar kas sugalvos kaip ispesti pinigu is to zmogelio

Vida

Vida portretas
apmokestint reikia tik nuo antros masinos ir nebus problemu, jei turi pinigu keliom masinom tai tures ir uz vieta kuo susimoket

v

v portretas
Butinai reikia apmokestinti antraji auto viename bute
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių