A. Armonaitė siūlo įteisinti galimybių pasą, atversiantį daugiau veiklų

Norint greičiau atlaisvinti daugiau uždarytų veiklų, Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo įteisinti vadinamąjį galimybių pasą.

Pasak ministrės Aušrinės Armonaitė, pasą sudarytų trys elementai – skiepas nuo koronaviruso, neigiamas testas ir imunitetas, įgytas persirgus COVID-19.

„Vyksta prioritetinių grupių vakcinacija, tikėkimės, tuoj pereisim prie masinės, bet kol nėra tokių galimybių, siūlome, kaip sugrąžinti dalį veiklų ir žmonių į darbą. Tam galėtų padėti galimybių paso įgyvendinimas. (...) Tai leistų atidaryti daugiau renginių, sporto klubus“, – BNS antradienį sakė ministrė.

Pasak jos, tokia koncepcija šiuo metu veikia Danijoje. Kaip toks pasas veiktų Lietuvoje, kol kas sprendimų nėra, tam dar turėtų pritarti Vyriausybė.

„Reikia ieškoti sprendimų dėl apmokėjimo testų, dėl logistikos, dar Vyriausybė turi dėl to tartis“, – sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, jei tokiam siūlymui būtų pritarta, jis galėtų būti įgyvendintas per kelias savaites – tai atliktų Registrų centras. Vėliau šis pasas galėtų būti integruotas į Europos Sąjungos planuojamą imuniteto sertifikatą.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį LRT radijui teigė, kad šią savaitę turėtų būti diskutuojama, kokiais etapais ir nuo kokios dienos galimybių pasas galėtų būti įgyvendinamas.

„Pagrindinė diskusija yra dėl galimybės kažkokias veiklas vykdyti ar kažkur dalyvauti turint testą, todėl kad yra nemažo intereso ir spaudimo, kad tokia galimybė būtų. Žinoma, negalime kalbėti apie kažkokį imuniteto pasą, todėl kad tas jokio imuniteto nesuteikia, bet kadangi šiomis savaitėmis testuojame labai daug žmonių, (...) reiškia, reikia galvoti taip pat, ar galime suteikti papildomus pajėgumus, kad ir testą neseniai pasidaręs žmogus turėtų galimybę nueiti, tarkime, į kokį restoraną pavakarieniauti“, – LRT radijui sakė premjerė.

Šiuo metu draudžiami visi kultūros, pramogų, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai ar kiti organizuoti žmonių susibūrimai viešoje vietoje, draudžiama restoranų, kavinių (išskyrus maistą išsinešti), barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, kazino ir lošimo automatų, lažybų ir totalizatorių punktų veikla.

Be to, negali veikti sporto klubai, pramogų, poilsio vietos, baseinai, pirtys, šokių salės, kino teatrai ir kino klubai.

Prekybos centruose negali veikti didžioji dalis parduotuvių arba jos veikia tik kaip prekių atsiėmimo punktai. Su apribojimais gali dirbti kirpyklos, grožio salonai, muziejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bėda

bėda portretas
VALDŽIĄ UŽGROBĖ PSICHINIAI LIGONIAI....

ŽMONIŲ RŪŠIAVIMAS

ŽMONIŲ RŪŠIAVIMAS portretas
FAŠIZMAS.....

Alio , laisva Armonaitė ?

Alio , laisva Armonaitė ?  portretas
Kur logika ? !!!! M.A.M.A. - os dalyviai VISI SAKĖ turi NEIGIAMĄ TESTĄ , tada kodėl daugėja užsikrėtusių ? Jau 5 ? Matyt ir toliau daugės .....Ką duos tas pasas ? Vakcinuoti taip pat gali būti sergantys besimptome forma t.y viruso nešiotojai ? O jei žmogus SAUGOJOSI - laikėsi VISŲ ŠIOS VYRIAUSYBĖS rekomendacijų ir NESUSIRGO , tada turi ir toliau sėdėti namie , nes negalės " pavakarieniauti " ar ...., nes negaus " paso " ? Na žinote , PIŠ Vyriausybė visai keliauja į lankas , panašu " laisvę " atgaus " dėję " ant jūsų rekomendacijų ? Kam man testas , jei aš nejaučiu ligos simptomų ? ..... Kaip Armonaitė " išsižioja " taip aš lieku " pritrenktas nuo mąstymo ir logikos aukštumų " ...fui....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių