Baltijos šalys JT ragina užtikrinti saugų ukrainietiškų grūdų gabenimą

  • Teksto dydis:

Baltijos šalys ragina Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybą, JT valstybių bendruomenę bei atsakingas JT agentūras užtikrinti saugų ukrainietiškų grūdų gabenimą iš Rusijos užgrobtų ir blokuojamų Ukrainos jūros uostų.

Toks raginimas buvo išreikštas ketvirtadienį vykusiame JT Saugumo Tarybos posėdyje, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM). 

Komentuodamas bendrą Estijos, Latvijos ir Lietuvos pareiškimą Lietuvos nuolatinis atstovas JT ambasadorius Rytis Paulauskas sako, kad Rusijai užblokavus šalies jūrų uostus, Ukraina negali išvežti 20 mln. tonų pernai metų derliaus grūdų.

„Saugumo Taryba, JT valstybių bendruomenė ir atsakingos JT agentūros privalo išlaikyti nuolatinį spaudimą Rusijai, tam kad atblokuotume Ukrainos uostus ir užtikrintume saugų grūdus gabenančių laivų perplaukimą Ukrainos teritoriniais vandenimis per Juodąją jūrą”, − pranešime žiniasklaidai sako R. Paulauskas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Ukraina yra penkta pagal dydį kviečių eksportuotoja, o Rusijai toliau apšaudant ir bombarduojant Ukrainos teritoriją, šios šalies žemdirbiai negali užtikrinti sėjos.

URM pranešime nurodoma, kad JT taip pat paragintos išnaudoti visus turimus mechanizmus siekiant užtikrinti, kad asmenys, tiesiogiai atsakingi už karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui, žmogaus teisių ir tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimus Ukrainos teritorijoje, būtų patraukti atsakomybėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Baltijos šalys JT ragina užtikrinti saugų ukrainietiškų grūdų gabenimą. Tam Baltijos šalys siūlo paskelbti virš Ukrainos neskraidymo zoną ir pradėti branduolinį karą. (Mokslas-studijos-ekonomika)

senis

senis portretas
apie tokius dalykus reiktu tyliau kalbėt

Jo,grudus

Jo,grudus portretas
isves "draugai",o del holodomoro rudeni - bus vel rusai kalti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių