Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius tikisi, kad Rusija vėl priims lietuviškus pieno produktus

2013-10-30 15:09
BNS inf.
A.Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad Lietuvos įmonės vėl galės eksportuoti pieno produktus į Rusiją. Tam reikia, kad vartotojų teisių gynimo tarnybos "Rospotrebnadzor" ekspertai baigtų darbą.

"Tie specialistai, kurie buvo atvykę iš Rusijos į Lietuvą, jie dabar yra savo įmonėje ir ruošia ataskaitą. Ir po to jau bus jų lygyje suderinta ir su Lietuvos puse ir, kaip buvo pasakyta, kad šitas variantas grįš į senas vėžes", - trečiadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius, kuris trečiadienį telefonu kalbėjosi su Rusijos kolega Dmitrijumi Medvedevu.

"Kada specialistai susiderins", - pridūrė jis, paklaustas, ar jau žinoma, kada Rusija galėtų atnaujinti pieno produktų eksportą.

Pasak jo, Rusijos premjeras mano, kad lietuviškų prieno gaminių į Rusiją vežti negalima dėl netinkamos kokybės.

"Mačiau, kad yra labai puikiai informuotas šiuo klausimu jis (D.Medvedevas - BNS), netgi teko dar kartą - dabar iš jo lūpų išgirsti - dėl kokių priežasčių pieno importas į Rusiją yra sustabdytas. Jis paminėjo tam tikrus kokybės reikalavimų neatitikimus ir įvardina tą, ką jūs esat girdėję. Ir pasiūlė toliau, kad ekspertai, specialistai dirbtų šiuo klausimu ir spręstų ir tada bus galima grįžti prie įprastos praktikos", - žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Pasak Rusijos Vyriausybės pranešimo, D.Medvedevas pabrėžė, jog turi būti įvykdytos visos Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos "Rospotrebnadzor" rekomendacijos dėl produktų kokybės bei saugumo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų