Dėl automobilinio kuro kainų kompensavimo gyventojams – kreipimasis į Vyriausybę

Seimo Darbo partijos frakcijos nariai partijos vardu kreipėsi į Vyriausybę, ministrę pirmininkę Ingridą Šimonytę siūlydami gyventojams kompensuoti automobilinio kuro kainas.

Šį kreipimąsi, pasak frakcijos narių Andriaus Mazuronio ir Vytauto Gapšio, paskatino tai, kad ypač išaugus kuro kainoms Lietuvoje, išlieka stiprus infliacinis spaudimas. Taip pat pažymėta, kad reikšmingai padidėjo valstybės biudžeto surenkamos pajamos už parduotą kurą. Siekdami sustabdyti įsisukančią infliacinę spiralę, „darbiečiai“ siūlo skubiai priimti sprendimus kuro kainų augimui amortizuoti.

„Šiuo laikotarpiu ypač išaugus kuro kainoms Lietuvoje ir išlikus stipriam infliaciniam spaudimui, pastebėjome, kad tuo pačiu reikšmingai padidėjo valstybės biudžeto surenkamos pajamos už parduotą kurą. Dėl šių priežasčių, siekdami sustabdyti įsisukančią infliacinę spiralę, siūlome skubiai priimti sprendimus kuro kainų augimo sukeltam šokui švelninti“, – sako Seimo narys Andrius Mazuronis.

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys atkreipia dėmesį, kad Prancūzijoje, Italijoje jau nuspręsta, kaip kompensuoti dalį kuro kainos vartotojams.

„Minėtose valstybėse nuo balandžio planuojama kompensuoti po 15 cnt už kuro litrą. Iš esmės tokios kompensacijos reiškia, kad vartotojams bus grąžinama PVM dalis atsiradusi pabrangus kurui lyginant su šių metų pradžia. Lietuvoje iki šiol nėra priimtų sprendimų, o diskusijos šiuo klausimu vis atidėliojamos“, – sako parlamentaras.

„Darbiečiai“ nuogąstauja, kad  nepriėmus sprendimo artimiausiu metu sulauksime dar didesnio infliacijos šuolio, o padidėjusios paslaugų ir produktų kainos nebegrįš į pradinį lygį. Atsižvelgiant į tai, prašoma Vyriausybės kuo skubiau imtis veiksmų nustatant kuro kainų kompensavimo mechanizmą, atsižvelgiant į padidėjusį PVM surinkimą už parduotą kurą, kaip tą daro kitos Europos Sąjungos šalys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu pirmam komentarui

Pritariu pirmam komentarui portretas
Pažįstu daug pensininkų, kurie tik automobilio pagalba sugeba apsirūpinti maisto produktais.

Bent jau pensininkams ir invalindams- BŪTINA !

Bent jau pensininkams ir invalindams- BŪTINA ! portretas
Kitaip jie bus psmerkti "saviizoliacijai" iki gyvos galvos ....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių