Pereiti į pagrindinį turinį

Ekonomikos eurokomisaras: Europa atsigauna, tačiau krizė nesibaigė

2013-09-13 13:30
BNS inf.
Euras silpsta, rinkoms nerimaujant dėl Europos ekonomikos
Euras silpsta, rinkoms nerimaujant dėl Europos ekonomikos / Reuters nuotr.

Ekonomikos eurokomisaras Ollis Rehnas (Olis Renas) teigia, kad Europos Sąjunga atsigauna greičiau nei tikėtasi, tačiau negalima teigti, kad krizė baigėsi.

"Antrojo ketvirčio BVP rodikliai buvo geresni nei tikėtasi (...), Europa atsigauna, ir mes tikimės stangresnio augimo artimiausiais mėnesiais, tvirčiau atsistoti ant kojų ir greičiau augti kitais metais. Bet, žinoma, dar ne laikas šaukti, kad krizė baigėsi", - penktadienį po Eurogrupės susitikimo spaudos konferencijoje Vilniuje sakė O.Rehnas.

Anot jo, negalima teigti, jog krizė baigėsi, o tenkintis dabartiniais rodikliais - pavojinga.

"Tai tikrai nebrandu ir aš matau, kad pagrindinė rizika, siekiant atsigavimo, yra pasitenkinimas politikoje ir reformose. Pasitenkinimas yra prabanga, kurios mes paprasčiausiai neišgalime", - sakė eurokomisaras.

Anot jo, vis dar aukštas nedarbo lygis, smulkaus ir vidutinio verslo problemos, siekiant gauti bankų kreditus, verčia ir toliau siekti reformų.

"Štai kodėl gyvybiškai svarbu tęsti reformas ir, kai kuriais atvejais, paspartinti reformas, kurios skatins ekonomiką ir sukurs darbo vietų", - aiškino O.Rehnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų