Ekonomistas: Lietuvoje internetinės prekybos potencialas dar nėra visiškai išnaudotas

„Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad Lietuvoje internetinės prekybos potencialas dar nėra visiškai išnaudotas, todėl šioje srityje yra daug galimybių.

„Internetinės prekybos dalis Lietuvoje vis dar yra santykinai nedidelė, – palyginti su Jungtine Karalyste, yra dvigubai mažesnė, tai čia yra daug potencialo. Didinant internetinę prekybą taip pat yra galimybė ir regionams šiek tiek sumažinti atotrūkį nuo didžiųjų miestų, nes internetinė prekyba sumažina atstumus“, – Lietuvos verslo forume trečiadienį sakė Ž. Mauricas.

Kalbėdamas apie nuotolinį darbą, Ž. Mauricas sakė, kad ši tendencija pakeis nekilnojamojo turto (NT) paveikslą.

„Bus dvi tendencijos: bus daugiau statoma namų, ypač ekologiškų, mažiau galbūt butų. Taip pat butų vidutinis dydis, tikėtina, didės, nes būstas taps ne tik gyvenimo erdve, bet taip pat ir darbo erdve, juolab turint omenyje, kad Lietuvoje būsto plotas yra vienas mažiausių ES. Mes lenkiame tik Rumuniją“, – sakė ekonomistas.

Žygimantas Mauricas. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Kita galimybė Lietuvai, anot jo, apie kurią dar mažai kalbama, yra galimybė prisivilioti emigrantų.

„Dėl populiarėjančio darbo iš namų, internetinės prekybos, besikeičiančios ekonomikos struktūros mes matome didžiulį gyventojų judėjimą, migraciją. Gyventojai migruoja iš didmiesčių, brangių miestų, miestų, kurie ne tokie geri kokybine prasme gyventi, į pigesnius, mažiau užtankintus miestus“, – sakė Ž. Mauricas.

Jo teigimu, gyventojų skaičiaus mažėjimo tendencija matoma Londone, Paryžiuje, ir tai yra galimybė Lietuvai prisitraukti kvalifikuotų darbuotojų – tiek lietuvių emigrantų, tiek gyventojų iš trečiųjų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių