Energetikos gigantai raginami dalį neplanuoto pelno skirti Ukrainai

  • Teksto dydis:

12 mln. eurų, arba 10 proc. praėjusių metų neplanuoto pelno Ukrainai siūlanti skirti Lietuvos energetikos grupė „Ignitis grupė“ ragina tai daryti ir didžiąsias pasaulio energetikos įmones.

„Raginame jus sekti šiuo pavyzdžiu ir dalį 2022 metų pelnų skirti Ukrainai. Manome, kad pasidalinti pelnu su šalimi, kurioje vykstantis karas ir lėmė to pelno atsiradimą, yra morališkai teisingas žingsnis“, – antradienį išplatintame viešame kreipimesi teigė grupės vadovas Darius Maikštėnas.

„Ignitis grupė“ nurodo kreipusis į 56 didžiąsias pasaulio energetikos įmones, tarp kurių – Norvegijos naftos ir dujų milžinė „Equinor“, JAV energetikos milžinė „ExxonMobil“, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų naftos bei dujų milžinė „Shell“, JK energetikos milžinė BP („British Petroleum“), Prancūzijos „TotalEnergies“, „Engie“, „Veolia Environnement“ ir „Electricite de France“, Lenkijos naftos koncernas „Orlen“ ir „Polska Grupa Energetyczna“, „ConocoPhillips“, Suomijos „Neste“, Švedijos „Fortum“, Vokietijos RWE, „Continental Resources“, „Latvenergo“, „Eesti Energia“ ir kitos.

Pasak D. Maikštėno, pernai vasario pabaigoje prasidėjęs karas Ukrainoje paveikė energetikos rinkas, dėl ko labai išaugo gamtinių dujų bei elektros kainos.

„Visa tai lėmė, kad energetikos kompanijos uždirbo kelis šimtus milijardų neplanuotų pelnų, kurie buvo nulemti ne investicijų ar verslo strategijų, o dėl karo išaugusios kainos“, – teigė „Ignitis grupės“ vadovas.

Antradienį „Ignitis grupė“ pranešė pernai iš žaliosios gamybos segmento gavusi 114,2 mln. eurų neplanuoto pelno, iš kurio 12 mln. eurų akcininkams bus siūloma skirti Ukrainai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Kodėl gi ne, iš mūsų išgręžia kiekvieną centą, ana va kokią sąskaitą išstatė pensininkui, iš piršto laužtas vos ne dešimties metų senumo skolas O tada DALĮ -galima ir Ukrainai paaukoti. Ar dar Lietuvoje egzistuoja kokia valdžia ar gyvena kiekvienas pagal savo sukurptus įstatymus?

Antanas

Antanas portretas
O mūsų žmonės, tegul pastimpa nuo tokių mokesčių- geras požiūris į savo liaudį.

>> Slaboda

>> Slaboda portretas
lietuvius užpi//so tokios KOLORADINĖS ATMATOS, kaip tu !!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių