Pereiti į pagrindinį turinį

Premjerė: valstybė gali paveikti energetikos kainas, tačiau maisto kainų – ne

2022-12-21 15:15
DMN inf.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad dėl išaugusių maisto kainų Lietuvos bankas galėtų padaryti išsamesnį tyrimą, kuris atskleistų, kas vyksta šalies rinkoje. Visgi, pasak jos, akivaizdu, kad situaciją nulėmė labai daug nepalankių veiksnių, pasakojama LNK reportaže.

J. Kalinsko/BNS nuotr.

Pasak premjerės, dėl Rusijos sukelto karo grūdų kainos išlieka maždaug 50 proc. aukštesnės negu ilgametis vidurkis, Europą ištiko ir energetikos kainų šokas. I. Šimonytė tvirtina, kad valstybė gali paveikti energetikos kainas, tačiau maisto kainų – ne.

„Atsakymas yra labai paprastas – yra labai didelis kainų šokas pirmiausia dėl žaliavų kainų, taip pat dėl energetikos kainų, o visa tai persikelia į maisto kainas. Kaip ir energetikos kainų atveju, ten valstybė turi galimybes labiau intervenuoti į pačią rinką, nes yra daug reguliuojamų kainų, pavyzdžiui, šildymo, dujų, visuomeninio elektros tiekimo. Ten yra būdų, kaip galima veikti pačią kainą. Vyriausybė tai daro ir tam yra numatytas nemažas ateinančių metų biudžetas“, – teigė I. Šimonytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų