G. Nausėda: Europos lyderiai kalba apie recesiją pagrindinėse ES valstybėse

Šalies vadovas Gitanas Nausėda teigia, kad Europos lyderiai jau dabar kalba apie didelį ekonominį nuosmukį, dėl senajame žemyne išplitusio koronaviruso.

Pasak G. Nausėdos, Lietuvai ir Baltijos šalims ypač svarbu, kad kalbama ir apie recesiją Vokietijoje. 

„Ekonominį nuosmukį daugelis lyderių laiko pakankamai dideliu ir šiandien prognozės nėra labai geros, kalbama apie recesiją visose pagrindinėse Europos Sąjungos valstybėse ir, kas ypatingai svarbu mums ir visoms Baltijos šalims, – Vokietijoje“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentas antradienio vakarą dalyvavo neeilinės Europos Vadovų Tarybos konferenciniame pokalbyje. Kartu su kitų ES šalių vadovais G. Nausėda aptarė, kaip koordinuoti veiksmus, siekiant pažaboti koronaviruso plitimą.

Po konferencijos prezidentas žurnalistams teigė, kad šiuo metu susiduriant su iššūkiais ekonomikoje ypač svarbios yra fiskalinės priemonės bei investicijos.

„Mūsų sprendimas iki 90 proc. padidinti subsidijas darbo vietoms išlaikyti buvo labai svarbus žingsnis, siekiant stabilizuoti ekonomiką trumpuoju laikotarpiu“, – kalbėjo G. Nausėda.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is Italijos

Is Italijos portretas
šiandien prognozės nėra labai geros todel kad dar neuzdarete kiekvieno miesto. Tai butina tam, kad virusas neisplistu po visus miestus. Kuo labiau nesilaikysite karantino, TUO ILGIAU jisai truks. O kuo ilgiau karantinas truks, tuo labiau Lietuva nukentes ne tik sveikatos poziuriu, bet ir kiekvienas zmogus FINANSISKAI! negaledami pradeti eiti dirbti. Neturesite pinigu. Todel laikykites karantino, kad galetumete vel kuo greiciau sugryzti i savo darbus, ir i normalu gyvenima!

Jau

Jau portretas
Neparves pinigėlių už išvažiavusius iš Lietuvos, ne papildys ponai savo piniginiu

Maskolius

Maskolius  portretas
Daug dirba . siulau pakelti atlyginima prezidenturai .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių