Pereiti į pagrindinį turinį

Ginče su „Veolia“ Lietuvai turėtų atstovauti Energetikos ministerija

2016-02-03 05:03
BNS inf.
A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Tarptautiniame arbitraže Prancūzijos koncerno „Veolia“ inicijuotame ginče su Lietuvos valstybe pastarajai turėtų atstovauti Energetikos minsiterija.

Vyriausybė trečiadienį pasitarime svarstys ministerijos siūlymą įgalioti ją atstovauti Lietuvai ginče su „Veolia“.

„Veolia“ praėjusią savaitę Tarptautiniam investicinių ginčų arbitražui (ICSID) Vašingtone pateikė ieškinį prieš Lietuvą, kuriame reikalaujama atlyginti apie 100 mln. eurų žalos dėl neva nesąžiningo valstybės elgesio ir bendrovės investicijų Lietuvoje nusavinimo.

Konkreti atlygintinos žalos suma pranešime apie arbitražą, anot Energetikos ministerijos, nėra įvardijama, tik nurodoma, kad dėl sutarties pažeidimų, investuotojai patyrė „daug milijonų eurų žalos“, ir kad ši suma bus vėliau patikslinta.

Energetikos ministras Rokas Masiulis šią savaitę BNS teigė, kad, preliminariu vertinimu, dauguma „Veolia“ kaltinimų Lietuvai atrodo nepagrįsti.

Pasak ministerijos, kol kas neaišku, kiek kainuos bylinėjimasis su „Veolia“ - išlaidos gali siekti nuo kelių šimtų tūkstančių iki kelių milijonų eurų. Pavyzdžiui, bylinėjimasis su „Gazprom“ Stokholmo ir Jungtinių Tautų arbitražuose Lietuvai jau kainavo apie 6,6 mln. eurų.

Vilniaus šilumos tinklų stebėtojų tarybos pirmininkas, Vilniaus savivaldybės tarybos narys Arvydas Sekmokas neatmeta, kad savivaldybė taip pat gali inicijuoti ginčą prieš „Veolia“ kitame arbitraže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų