Inovatyviems gaminiams ir paslaugoms – daugiau nei 70 mln. eurų ES investicijų

Skatindama Lietuvos verslą, ypač veikiantį šalies regionuose, aktyviau vykdyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklas bei investuoti į inovatyvių gaminių ir paslaugų tobulinimą, Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė du kvietimus Europos Sąjungos (ES) investicijoms gauti pagal naują priemonę „Eksperimentas“.

„Inovatyvius produktus kuria ir Lietuvos bei užsienio rinkoms tiekia ne tik didžiųjų miestų, bet ir regionų įmonės. Todėl priemonė sukurta taip, kad pasinaudoti investicijomis galėtų tiek visoje Lietuvoje, tiek ir regione veikiantis verslas – lygiagrečiai skelbiami du kvietimai, kurie leis padidinti viso mūsų šalies verslo investicijas į mokslinius tyrimus kuriant inovatyvius produktus“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Pirmuoju kvietimu, kuriuo gali pasinaudoti visoje Lietuvos teritorijoje veikiantis verslas, numatoma paskirstyti iki 50 mln. eurų ES Investicijų, o antruoju – regionuose veikiančiam verslui – iki 22,7 mln. eurų ES investicijų.

Pagal abu ES investicijų priemonės „Eksperimentas„ kvietimus paraiškas gali teikti privatūs juridiniai asmenys bei mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) veiklas vykdančios viešosios įstaigos. Galimi partneriai – privatūs juridiniai asmenys bei mokslo ir studijų institucijos.

Bus finansuojamos tiek Lietuvos regionuose, tiek visoje Lietuvoje veikiančių bendrovių vykdomos MTEP veiklos, taip pat įmonių pradinės investicijos, kuriomis kuriama nauja ar plečiama esamos įmonės infrastruktūra. Gali būti finansuojamos visoje Lietuvos teritorijoje veikiančių įmonių ir naujų produktų bei technologijų sertifikavimo veiklos.

Pagal visoje Lietuvoje veikiančiam verslui skirtą priemonės „Eksperimentas“ kvietimą MTEP projektui įgyvendinti galima gauti iki 1,2 mln. eurų, MTEP ir inovacijų infrastruktūrai plėsti – 3 mln. eurų, o naujiems produktams ir technologijoms sertifikuoti – 200 tūkst. eurų.

Pagal Lietuvos regionų verslui skirtą priemonės „Eksperimentas„ kvietimą projektai turės būti įgyvendinami Lietuvos teritorijoje, išskyrus Vilniaus miesto, Kauno miesto, Vilniaus rajono ir Kauno rajono savivaldybes. Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma yra MTEP veikoms įgyvendinti – 400 tūkst. eurų, MTEP ir inovacijų infrastruktūrai plėsti – 500 tūkst. eurų.

Dėl finansavimo Lietuvos regionuose pareiškėjai priklausomai nuo projekto veiklų įgyvendinimo teritorijos konkuruos apskrityse. Nesant konkurencijos konkrečioje apskrityje, likusios nepaskirstytos lėšų sumos gali būti perskirstytos toms apskritims, kuriose projektų konkurencija ir finansavimo poreikis yra didžiausi.

Pagal ES investicijų priemonę „Eksperimentas“ paraiškas įmonės ir viešosios įstaigos gali teikti iki 2020 metų vasario 17 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių