JAV ir Lietuva bendradarbiaus maisto saugos, ekologinio ūkininkavimo srityje

  • Teksto dydis:

Lietuva ir JAV sutarė glaudžiau bendradarbiauti maisto saugos, ekologinio ūkininkavimo srityje.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir JAV Pensilvanijos žemės ūkio sekretorius Russellas C. Reddingas (Raselas Redingas) pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo, pranešė Žemės ūkio ministerija.

„Maisto saugumas yra viena iš svarbiausių sąlygų, užtikrinančių mūsų visų saugumą, ypač vykstant karui Ukrainoje“, – pranešime sakė Pensilvanijos žemės ūkio sekretorius.

K. Navicko teigimu, pasikeitimas žiniomis ir technologijomis yra ypač svarbus, o maisto sauga tampa dar aktualesnė karo kontekste.

Memorandume numatyta bendradarbiauti ekologinio ūkininkavimo, tvarių maisto sistemų, klimato požiūriu pažangaus žemės ūkio, maisto saugos, augalų ir gyvūnų sveikatos srityse.

Bus stiprinami dvišaliai Lietuvos – Pensilvanijos santykiai: organizuojami žemės ūkio verslo renginiai, prekybos misijos, plėtojami žemės ūkio prekybos ryšiai, skatinamas eksportas ir dalyvavimas žemės ūkio ir maisto parodose, ieškomi ir mezgami verslo ryšiai tarp Lietuvos ir Pensilvanijos žemės ūkio verslo subjektų. Bus skatinamas universitetų ir mokslinių tyrimų institutų bendradarbiavimas.

Vizito JAV metu ministro delegacija kartu su Lietuvos maisto pramonės įmonių atstovais lankėsi ir Pensilvanijos maisto paslaugų korporacijoje „Aramark“, susitiko su Pensilvanijos prekybos tinklo „Di Bruno Bros“ viceprezidentu Emilio Mignucc (Emilio Minuči).



NAUJAUSI KOMENTARAI

:))))))

:)))))) portretas
Cia tipo naikins maista,kad butu badas,spauda rase????

:)))

:))) portretas
o sudo malimo srityje nebendradarbiaus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių