V. Šapoka: gegužę matomi ekonomikos atsigavimo ženklai

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad gegužę, nepaisant neapibrėžtumo ir ateities rizikų, matomi ekonomikos atsigavimo ženklai.

„Balandis, kuriam neišvengiamai įtakos turėjo pandemija, Lietuvos ekonomikai buvo ypač sunkus ir ekonominiams rezultatams tikrai labai nedėkingas, tačiau gegužę, nepaisant didelio neapibrėžtumo ir ateities rizikų, matosi ekonomikos atsigavimo ženklai“, – antradienį nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė V. Šapoka.

Jo teigimu, „skaičiai nedžiugina, tačiau tendencija yra teigiama.“

„Dėl pandemijos balandį mažmeninės prekybos apimtys smuko 17,5 proc., maitinimo įmonių apyvarta šių metų kovą – beveik perpus, o balandį – beveik 70 proc. Nors pramonės veikla Lietuvoje ekonomikos uždarymo priemonėmis nebuvo varžoma, tačiau ir ši ekonominė veikla kovą ir balandį pajuto antrinius karantino Lietuvoje efektus ir pandemijos sukeltą užsienio paklausos susitraukimą“, – kalbėjo finansų ministras.

V. Šapokos teigimu, teigiamų ženklų yra darbo rinkoje, nuo balandžio pabaigos pastebimas registruoto nedarbo lygio augimo tempo lėtėjimas.

„Per paskutines keturias savaites įregistruota 12,3 tūkst. laisvų darbo vietų – tai 60 proc. daugiau nei prieš tai buvusias keturias savaites. Taip pat daugėja darbo pasiūlymų“, – sakė V. Šapoka.

Ministras akcentavo, kad gerėja verslo ir vartotojų lūkesčiai – gegužę, palyginti su balandžio mėnesiu, šis rodiklis išaugo 2 proc. punktais.

Preliminarūs gegužės mėnesio biudžeto pajamų surinkimo duomenys, pasak jo, taip pat rodo, kad situacija stabilizuojasi.

„Matome, kad gegužės mėnesį gauta apie 30 proc. mažiau nei prognozuota ir apie 20 proc., arba kiek daugiau nei 150 mln. eurų, mažiau nei praėjusių metų gegužės mėnesį. Tačiau situacija ir čia ima stabilizuotis. Palyginimui – per balandžio mėnesį buvo gauta daugiau nei 32 proc. mažiau nei prognozuota ir apie 30 proc. mažiau nei prieš metus“, – sakė V. Šapoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kelnese gal ir AUGO !

Ko čia stebitės?

Ko čia stebitės? portretas
Kad žinoti ,,kur ta ekonomika auga" reikia gerai pasėdėti prie kompo paieškos programos. Neužmirškite, kad pagrindiniai šalies ūkio objektai(PC ir t.t.) dirbo. Didžioji dauguma kitų dirbo nuotoliniu būdu. Suspėjo persišvartuoti maždaug laiku..Manau kad Šapoka kaip ministras mums visiems yra laimėjimas - negaliu net pagalvoti kaip viskas klostytūsi jeigu ministerijai vadovautų koks Šemeta, Šadžius ar Šimonytė. Pašokinėtumėt tada..ir tylėtumėt..:D)

Ach ach..

Ach ach.. portretas
Paskaitome tokį iš fantastikos straipsnį. Liūdna ir tik liūdna. Apsispręskite kartą kur ta ekonomika auga..skurdas didėja,kainos didėja,emigracija tęsiasi,žmonių nuotaikos pesimistinės,agresija,pyktis auga..nesinori tęsti. Ir kas toliau?klausimas be atsakymo..gelbėkitės kaip kas išmano
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių