Pereiti į pagrindinį turinį

LEZ valdytojai nepatenkinti valdžios planais kurti dar dvi zonas

2023-09-25 08:39
BNS inf.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai planuojant iki 2030 metų įkurti dar dvi naujas laisvąsias ekonomines zonas (LEZ) tam skiriant apie 30 mln. eurų, kai kurie jau veikiančių LEZ valdytojai teigia, kad pirmiausia reikėtų didinti dabar veikiančių tokių zonų patrauklumą.

Klaipėdos LEZ.
Klaipėdos LEZ. / E. Jankausko / BNS nuotr.

Šiaulių ir Kėdainių LEZ valdybos narys Giedrius Valuckas „Verslo žinių“ portalui teigė, kad pirmiau reikėtų visiškai užpildyti Kėdainių, Šiaulių, Naujosios Akmenės bei Marijampolės LEZ, o „atokesni, mažiau išvystyti regionai rizikuoja dar labiau mažinti plėtros greitį, jei nacionaliniu mastu bus susitelkta į ir taip populiarių regionų vystymą“.

Klaipėdos LEZ vadovas Eimantas Kiudulas portalui sakė, kad LEZ kaip palankesnių mokesčių erdvės koncepcija visame pasaulyje eina į antrą planą.

„Didelę dalį investuotojų sprendimų lemia kiti, nemokestiniai argumentai: verslo bendruomenė, infrastruktūra, prieiga prie kvalifikuotų talentų, integracija į transporto tinklus, įsikūrimo ir plėtros greitis, partnerystės“, – teigė jis.

Šiuo metu Lietuvoje veikia septynios LEZ: Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Kėdainiuose ir Akmenėje.

Ministerija rugpjūtį pranešė, kad Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonų pramoninių teritorijų ir LEZ vystymui planuojama skirti 30,6 mln. eurų paramos: Akmenei – 11,74 mln. eurų, Jonavai – 8,6 mln. eurų, o Mažeikiams – 10,25 mln. eurų.

Ministrė Aušrinė Armonaitė tuomet sakė, kad šiuose rajonuose esančiose pramoninėse teritorijose ir LEZ bus finansuojamas infrastruktūros įrengimas ir plėtra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų