Lietuvoje dirba dvigubai daugiau užsieniečių nei prieš dvejus metus

Kas penktas, dirbantis Lietuvos įmonėse, tarp savo bendradarbių turi bent vieną, atvykusį iš užsienio, o šalia lietuvių daugiausiai darbuojasi Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos piliečiai, tokius duomenis pateikia specialistų paieškos portalas „CVMarket.lt“.

„24,6 tūkstančio. Tiek užsienio šalių piliečių, kaip rodo „Sodros“ duomenys, darbavosi Lietuvoje antrą šių metų ketvirtį. Per dvejus metus užsieniečių Lietuvos darbo rinkoje padvigubėjo – nuo 0,8 proc. 2017 metų trečią ketvirtį iki 1,8 proc. šių metų balandį-birželį.

Daugiausiai svetimšalių (beveik 17 tūkst.) darbuojasi krovininio transporto vairuotojais. (...) Užsieniečiai dirba ne tik darbininkiškus darbus, 130 iš jų vadovauja Lietuvoje įsikūrusioms įmonėms, įstaigoms ar organizacijoms“, – pranešime cituojama „CVMarket.lt“ atstovė Raimonda Tatarėlytė.

Kaip parodė atlikta apklausa, kurios metu apklausti 1196 dirbantieji Lietuvos įmonėse, kas penktas Lietuvos gyventojas, dirbantis įvairiose šalies įmonėse, turi bendradarbių iš užsienio. Dažniausiai minimi Rusijos, Baltarusijos bei Ukrainos piliečiai, kurių itin daug statybų ir transportavimo sektoriuose. Kad dirba šalia Rusijos ar Baltarusijos piliečių, teigė 11,3 proc. apklaustųjų, nurodžiusių, kad turi bendradarbių ne iš Lietuvos.

Dar 10,7 proc. pranešė, kad darbe susiduria su Ukrainos piliečiais. Treti pagal dažnumą buvo Estijos, Latvijos ir Lenkijos piliečiai (6,4 proc.). Ketvirti – įvairių Vakarų Europos šalių atstovai, kurie paprastai dirba vadovaujamą arba vidurinės grandies vadovų darbą (5,5 proc.).

Kaip skelbiama pranešime, kiek rečiau Lietuvos įmonių darbo vietose sutinkami Bulgarijos, Vengrijos Čekijos, Slovakijos ir Rumunijos gyventojai (1,2 proc.).

„Nors pastaruoju metu darbuotojus iš Ukrainos ėmė aktyviai vilioti Lenkija ir net Vokietija, galima drąsiai prognozuoti, kad darbuotojų iš užsienio dalis Lietuvoje ilgainiui tik augs“, – teigia R. Tatarėlytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cit

cit portretas
mokykites muslimu ir haholrusiu kalbu,nes greit prireiks.

to Anonimas

to Anonimas portretas
joks tu nelietuvis, vatnike, net klaidas darai būdingas tik rytų okupanto palikuonims.

Tai viskas normalu

Tai viskas normalu portretas
Mes pjaunam Vakaru europos darbininku vietas:) Dirbam ilgiau pigiau savaitgaliais Visada kai reikia verslui. O šitie taip pat sukasi čia:) Nera ko pikti:) Trumpiau viskas vyksta taip kaip reikia verslui. O visos darbo salygos iškovotos proletariato galim susikišti i užpakali ir Klausytis korporativinio bliovimo,ploti rankutem ir sypsuotis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių