Lietuvos paštas ragina nedelsti išsiųsti šventines siuntas į užsienį – liko paskutinės dienos

Siuntų į užsienį pristatymo terminai ilgėja į dar daugiau šalių, įspėja Lietuvos paštas. Šiuo metu, pašto duomenimis, siuntos gali keliauti ilgiau į tokias šalis kaip Austrija, Belgija, Jungtinė Karalystė, Rusija, Ispanija, Italija, Švedija, Vokietija.

Atsižvelgiant į pasikeitusią situaciją, Lietuvos paštas perspėja, kad eina paskutinės dienos išsiųsti šventines siuntas į užsienį. Vėliau išsiųstos siuntos gavėjus gali pasiekti jau po švenčių.

„Siuntų pristatymo į užsienio šalis situacija kinta labai greitai. Pristatymo terminus lemia ne tik dėl pandemijos riboti avialinijų pajėgumai, COVID-19 įtaka vietinių paštų darbui, bet ir oro sąlygos. Visuomet reaguojame į situaciją, siuntos nukreipiamos alternatyviais maršrutais, ieškome kitų reikalingų sprendimų. Tačiau kartu labai svarbu, kad siuntėjai siuntomis pasirūpintų laiku. Tad dar kartą primename ir kviečiame klientus nedelsti ir šventines siuntas į užsienį išsiųsti artimiausiomis dienomis“, – ragina Lietuvos pašto Klientų patirčių valdymo departamento vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Pirmosiomis žiemos dienomis dėl oro sąlygų Rygos oro uoste, kuris yra svarbus tranzitinis taškas į daugumą Europos krypčių, buvo laikinai sustabdyti skrydžiai. Dėl šios priežasties gruodžio pradžioje išsiųstos siuntos gali ilgiau keliauti į Austriją, Belgiją, Jungtinę Karalystę, Graikiją, Ispaniją, Italiją, Izraelį, Vengriją, Portugaliją, Rusiją, Slovakiją, Švediją, Šveicariją ir kt. Taip pat ilgesni pristatymo terminai galimi ir dėl išaugusių siuntų kiekių prieš šventiniu laikotarpiu, teigiama Lietuvos pašto pranešime.

Primenama, kad į tokias tolimas šalis kaip JAV, Kanada, Australija siuntos keliauja ilgiau nei 3-4 savaites, todėl išsiųstos dabar ar dar vėliau iki švenčių jos gavėjų, tikėtina, nepasieks.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sergejus

Sergejus portretas
Issiunciau dovanas dezuteje is Sank-Peterburgo i Kauna gruodzio 15. Sausio 3 praejus patikrinimus Rusijos muitineje, dezute buvo Lietuvoje. Sausio 15 gavejas buvo informuotas apie siunta ir buvo paprasytas uzpildyti deklaracija. Teko siusti gavejui sarasa deklaruotos siuntos. Deklaruota. Ir vis dar neatiduoda siuntos o jau vasario 1. Nors paste ir sake siunta turime reikia tik deklaruoti. Stai jum ir Europos standartu laisvas demokratinis pastas. Toks Lietuvos pasto elgesis sukelia tik pasislykstejima

Kas tai per darbo laikas ?

Kas tai per darbo laikas ? portretas
Aplamai paštų Kaune darbo valandos tik nedirbantiems pritaikytos nuo 10 iki 19 val.

Žmonės žmones

Žmonės žmones portretas
Ragina kiek įmanoma vengti šios įstaigos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių