I. Ruginienė: reikėtų diskutuoti dėl atlyginimų indeksavimo

Ketverių metų kadencijai perrinkta Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė sako, jog reikėtų vėl diskutuoti dėl atlyginimų indeksavimo.

Pasak jos, vienas kriterijų didinant atlyginimus galėtų būti infliacijos rodiklis.

„Jeigu kalbame apie atlyginimus, turėtų būti pagaliau sugrįžta prie senos minties – atlyginimų indeksavimo įstatymo. Kaip šiandien mums auga atlyginimai? Kiek darbdavys nori, tiek duoda. Tai yra nedovanotina praktika. Vakar turėjome diskusiją su Belgijos atstovais ir jie pasakojo savo patirtį – pas juos automatiškai auga atlyginimai, priklausomai nuo vieno ar kito rodiklio“, – BNS penktadienį sakė I. Ruginienė.

„Infliacija, pavyzdžiui, galėtų būti tas rodiklis. Jeigu mes turime infliaciją penkis–aštuonis procentus, automatiškai tiek kas metus turi didėti atlyginimai, kad žmogus dėl šito jau nepergyventų“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sasi hui višta

sasi hui višta portretas
tiek kartų perrinkta, o tik dabar prasižiojai, kas ten tave renka

taip

taip portretas
kainos indeksuojamos o algos ne dar tokios situacijos nebuvo dirbai prie lito tai per 5 metus tukstanciu litu alga pakilo ir nebuvo problemu ir uz buta 600 litu mokesciu moket ir nebijojau kylanciu kainu alga buvo 2,5 tukst, litu dar mamukas 2 tukst, gaudavo buvo galim gyvent .

Nepamirskite,

Nepamirskite, portretas
ponia,savokos "vidutiniskai",kad nenuskriausti tu,kieno kisenej sedite! Juk darbininkai jums - tikrai nerupi!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių