Pereiti į pagrindinį turinį

„Linava“: Rusijos muitininkams nurodyta nuodugniai tikrinti Lietuvos vežėjus

2014-11-25 10:29
BNS inf.
Tiltas per Nemuną į Kaliningrado sritį
Tiltas per Nemuną į Kaliningrado sritį / A. Ufarto/BFL nuotr.

Rusijos muitinė pirmadienį vakare nurodė griežtai tikrinti automobilius iš Lietuvos, teigia Lietuvos vežėjų asociacija „Linava“.

Asociacija pranešė, kad pirmadienį vakare išplatintas vidinis Rusijos muitinės dokumentas, kuriame nurodoma transporto priemones bei krovinius iš Lietuvos tikrinti pagal sugriežtintą tvarką. Pasak „Linavos“, tai yra laikina priemonė, tačiau konkretūs terminai nenurodomi.

Asociacijos atstovo teigimu, oficialiame dokumente nenurodoma, kokiu pagrindu lietuviški automobiliai yra tikrinami, tačiau nurodoma, kad Lietuva reiškia rizikos veiksnį.

„Niekur nėra nurodyta, kokiu pagrindu. (...) Yra, kad produkto kilmės šalis Lietuva, vežėjas - Lietuva, pakrovimo šalis - Lietuva ir, man atrodo, netgi vairuotojas jeigu lietuvis, jau pakliūva. Būtent Lietuva ir yra rizikos faktorius“, - BNS sakė „Linavos“ viceprezidentas Julius Misiūnas.

Anot jo, dėl tokios situacijos klientai nenori naudotis Lietuvos vežėjų paslaugomis: „Šiandien niekas nenori Lietuvos vežėjo. Tai akivaizdžiai yra pasakyta, prekės iškraunamos terminaluose arba važiuoja į kitą šalį. Klientai ieško išeities ir lietuvis vežėjas yra nepageidaujamas“.

Rusija antradienį pranešė pradėjusi nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius, nes Europos Sąjungos šalys į Rusiją per Lietuvą gabena „embargo“ produkciją. Rusijos muitinės vadovas Andrejus Beljanovas sakė, jog per Lietuvą gabenama krovinių su padirbtais sertifikatais. Jo žodžiais, siekiama, kad potencialūs pažeidėjai suvoktų bausmės neišvengiamumą.

Rusija praėjusios savaitės pabaigoje pradėjo riboti automobilių ir vilkikų iš Lietuvos įvažiavimą.

Tai ne pirmas kartas, kai Lietuvos vežėjams Rusija pradėjo taikyti sugriežtintą patikrą. Pernai rugsėjį, Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai, Rusija pradėjo taikyti sugriežtintą krovinių patikrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų